Kopierede/fra hoften

Den mangeårige DR-medarbejder og Cavlingprismodtager Jeppe Gaardboe har startet en smædekampagne mod undertegnede i Facebookgruppen ‘Fri debat’. En gruppe som undertegnede er blokeret fra – hvilket Jeppe Gaardboe godt ved.

Derfor benytter den velansete licensjournalist det berømte ‘venstreradikale SoMe-trick’, hvor man sviner en navngiven modstander til og stiller kritiske spørgsmål – uden at personen kan forsvare sig. Sådan opfører en ægte Cavlingvinder sig.

Så her er mit svar til internettrolden Jeppe Gaardboe.

*

Sagen handler om, at journalisten Jeppe Gaardboe er rasende på undertegnede og Dansk Folkepartis Martin Henriksen, fordi vi stiller spørgsmålstegn ved det fornuftige i, at for eksempel en afghansk statsborger kan behandle asylsager i Udlændingestyrelsen.

ANNONSE

Det handler ikke om hudfarve og racisme. Ville Jeppe Gaardboe finde det ønskværdigt, hvis en russisk statsborger var øverste chef for Forsvarets Efterretningstjeneste?

Jeppe Gaardboe forstår ikke, at undertegnede for flere uger siden skriver, at Morten Østergaard og den afghanske asyljurist Soma Mayel er hovedpersoner i en ‘online-skandale’.

Gaardboe tror, at jeg profetisk hentyder til en igangværende shitstorm mod DF’eren Martin Henriksen, der kører i Politiken, på de sociale medier og hos fagforeningen DJØF. Men det er IKKE tilfældet.

Den ‘online-skandale’, jeg hentyder til (i sammenhæng med Morten Østergaard og afghanske Soma Mayel), er den læk af mere end 40 muslimske LinkedIn-jobprofiler, der finder vej til internettet i begyndelsen af juni 2020.

“Muslimer i Udlændingestyrelsen hængt ud med navn og billede,” lyder overskriften i Politiken 9. juni 2020.

Udlændingestyrelsens Soma Mayel får delt sin offentlige jobprofil, og partileder Morten Østergaard går efterfølgende ind i sagen på de sociale medier. Det gør Soma Mayel og Morten Østergaard til hovedaktører i den sag. De to er i øvrigt også partifæller i Det Radikale Venstre.

Jeppe Gaardboe kalder det “Intimidering af meningsmodstandere”, fordi undertegnede har brugt udlændingejuristen som eksempel i sagen med de mange udenlandske ansatte i Udlændingestyrelsen.

Jeppe Gaarboe bruger følgende retoriske angreb mod undertegnedes afdækning:

“Det er alene et angreb på hendes (Soma Mayels, red.) etnicitet og politiske ståsted i hendes ikke-arbejdsliv,” skriver Jeppe Gaardboe.

Intet kunne være mere forkert. Det handler ikke om Soma Mayels etnicitet.

Undertegnede påpeger og afdækker i en artikel, at man godt kan have dobbelt statsborgerskab og dermed være for eksempel afghansk statsborger, når man arbejder med asylsager i Udlændingestyrelsen i Danmark. Det er dybt godnat i mange danskeres øjne, at en afghansk statsborger kan sidde og sagsbehandle asylsager og dermed være med til at bestemme, hvilke udlændinge, der skal have adgang til ophold i Danmark. Men det forstår Jeppe Gaardboe ikke.

Det er ikke ‘intimidering’ eller ‘racisme’. Der er derimod tale om en ganske almindelig journalistisk metode, hvor en sag bliver afdækket ved hjælp af en case, der viser sagens rette sammenhæng.

For eksempel deltog Danmarks Radios nyhedsafdeling, hvor Jeppe Gaardboe har været ansat, i tilsvining og en bizar udstilling af dybt private forhold under den seneste valgkamp, da det kom til højrefløjens folketingskandidater. Var det også ‘intimidering’ ifølge Jeppe Gaardboe – eller er der blot tale om ‘sund og lødig journalistik’, når man går i kødet på højrefløjen?

Den afghanske statsborger Soma Mayel, som Jeppe Gaardboe prøver at beskytte mod kritik, er ikke en tilfældig og ‘sårbar’ case.

Soma Mayel er en hærdet politiker fra Det Radikale Venstre, der selv udstiller og forfølger politiske modstandere i flæng. Den afghanske kvinde kalder for eksempel DF’eren Martin Henriksen for en ‘tosse’ og en ‘tåbe’, mens hun samtidig sviner Martin Henriksen til med baggrund i Henriksens (ifølge Soma Mayel manglende) uddannelsesniveau.

Men det vælger den stærkt venstreorienterede Jeppe Gaarboe at se bort fra.

Jeppe Gaardboes mission er at tilsvine højrefløjen, som han har gjort via sit arbejde på DR Nyheder i en årrække. Vel og mærke uden at hans modstandere kan komme med et modsvar.

Cavlingvinder Jeppe Gaardboe er en skændsel for journalistfaget.

*

ANNONSE