Nyt

Det var en 34-årig gambiansk migrant, der truede en ældre kvinde på et plejehjem i Helsingør i foråret.

Den afrikanske mand har været ansat som sosu-hjælper på plejehjemmet Grønnehaven siden slutningen af 2018.

Det står nu klart, at en indvandrer, uden empati, har haft frit spil i halvandet år på det nordsjællandske plejehjem.

Sidst i maj optager den 34-årige vestafrikaner en ydmygende video med sin telefon. Offeret er en 83-årig dansk kvinde, der er ramt af en demenssygdom. På videoen høres gerningsmandens fremtrædende afrikanske accent, når han taler dansk og engelsk:

“Jeg smadrer dig,” lyder voldstruslen. Den 83-årige kvinde er tydeligt nervøs og prøver at trække sig bort fra den afrikanske trusselmager.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, oplyser, at den gambianske sosu-ansatte taler ‘fint dansk’.

Søndag 31. maj 2020 deles videoklippet med den demensramte kvinde via Facebooks beskedservice. Mindst én af gerningsmandens venner modtager videoklippet, der ledsages af ordene:

“Driller lige den gamle på arbejde.”

Afrikaneren har været uddannet som sosu-hjælper siden 2014, og han bor til daglig i Malmø. Han har været eftersøgt af politiet siden maj, men er som sunket i jorden.

Gambianeren er angiveligt sigtet for trusler på livet og for at have delt videoen af den sygdomsramte plejehjemsbeboer. Videodelingen alene kan koste op til et halvt års fængsel.

Helsingør Kommune har taget et foruroligende valg. Man har valgt at ansætte en afrikaner, der bor i Sverige og som åbenlyst mangler grundlæggende empati.

Derefter har kommunens sundhedsforvaltning givet den gambianske sosu-ansatte frie tøjler blandt demensramte danskere på et plejehjem.

Den konservative borgmester, Benedikte Kiær, kalder straffelovssagen med den truende sosu-hjælper for ‘en enkelt sag’.

Det danske velfærdssamfund har udviklet sig til et integrationsmareridt.

*

Mere om den gambianske sosu-hjælper her

ANNONSE