Nyt

Lørdag den 22. august blev Danmarks første forening for eks-muslimer, Foreningen Frafalden, stiftet. Det skete til en stiftende generalforsamling på en hemmelig adresse i Odense.

Foreningen har som erklæret mål at skabe et netværk og fællesskab for eks-muslimer i Danmark og at være en platform og fælles stemme i samfundet for eks-muslimer, både politisk og i mediebilledet. Blandt andet skal foreningen yde rådgivning og støtte til eks-muslimer ved at arrangere samtalegrupper og arrangementer.

Mustafa Sayegh er initiativtager til foreningen og blev på generalforsamlingen også valgt som formand. Han er selv tidligere muslim og har oplevet de store omkostninger, det kan have at forlade islam. Som frafalden muslim har Mustafa både før efter foreningens stiftelse modtaget trusler og været udsat for andre former for chikane fra tidligere trosfæller.

“Det er i første omgang glædeligt at foreningen er dannet. I den kommende tid skal vi for alvor til at i gang med arbejdet. Vores førsteprioritet er helt klart at værne om vores medlemmers anonymitet, så vi bedst muligt kan hjælpe dem og så de føler sig trygge”, siger han og tilføjer, at han håber på at kunne bruge sin egen historie til at hjælpe andre.

ANNONSE

Både eks-muslimer og øvrige støtter af foreningens arbejde kan blive medlemmer, fortæller Mustafa Sayegh endvidere. Dog er samtalegrupper og andet forbeholdt for de eks-muslimer, der har brug for dem.

Som næstformand valgte generalforsamlingen Meriam Sejr. Hun har ligesom Mustafa også en fortid i islam, hvor hun som teenager konverterede til religionen på grund af et forhold til en muslimsk mand. Forholdet blev voldeligt, ligesom Meriam også endte i ekstremistiske islamiske miljøer. Siden hun forlod islam, har Meriam også oplevet at blive truet, isoleret og lagt for had.

“Jeg har set frem til stiftelsen af Frafalden. Medlemmernes tryghed, sikkerhed og anonymitet er en prioritet. Det er vigtigt at medlemmerne er trygge og der er derfor taget forholdsregler for at garantere dette. Jeg ser frem til at byde aktive såvel som passive medlemmer velkommen i foreningen”, fortæller hun.

Den øvrige bestyrelse består af Claes Kirkeby Theilgaard (også chefredaktør på Netavisen 180Grader), Samira Christensen og Roula Akkari. Bjørn Gammelgaard blev valgt som suppleant.

Til generalforsamlingen talte radiovært og debattør Anders Stjernholm fra foreningen EfterTro og Cemal Knudsen fra Ex-Muslims of Norway. Flere eks-muslimer og andre interesserede var også mødt op til stiftelsen af foreningen.

Foreningen Frafalden har fra start oplevet stor støtte, og flere end 70 har tilkendegivet, at de vil melde sig ind, når det bliver muligt.

 

Pressekontakt:

Mustafa Sayegh, formand for Foreningen Frafalden

+45 42 39 83 85

kontakt@frafalden.dk

ANNONSE

Mest læst