Nyt

Man skal bare vise dem, ‘at man ikke er bange’, så gør de ingenting, fortæller Ziggie Wenningstedt, formand for beboerforeningen i Kanalens Kvarter. Det samme gælder i øvrigt, hvis du møder en knurrende rottweiler, kunne man tilføje. BT har talt med 46-årige Torben fra Albertslund, der fortæller, at han dagligt chikaneres af ‘unge indvandrere’ – dem avisen blot kalder ‘unge’ på forsiden. Fra BT.dk – Torben går en omvej, når han handler ind: Chikaneres af unge indvandrere

“‘Unge indvandrere har overtaget gaderne i mit kvarter. De chikanerer og har en meget intimiderende adfærd,’ siger Torben Jørgensen…

‘På gaden råber de højlydt og stiller sig med vilje truende op og fylder hele fortovet, så man for eksempel ikke kan komme forbi. Det er meget provokerende. Man kan ikke være i fred,’ siger Torben Jørgensen og fortsætter:

‘Op til nytår sidste år fyrede de unge raketter efter os, når vi gik ned på gaden, ligesom de skød målrettet med romerlys efter hundeluftere. Ren chikane. Da jeg bad dem stoppe, kastede de et tændt fyrværkeribatteri op på min lille altan,’ siger han. …

‘Det betyder, at jeg lægger en strategi, når jeg går ud ad døren. Jeg går en omvej, når jeg skal i Føtex, for at undgå at gå forbi kiosken og kebab-stedet, hvor de unge indvandrere også hænger ud,’ siger han. …

Jeg undgår også at stå af på Albertslund Station om aftenen. I stedet tager jeg en bus fra Glostrup Station. Så jeg ændrer adfærd for at undgå at støde ind i de unge indvandrere,’ siger Torben Jørgensen.”

ANNONSE