Kopierede/fra hoften

For fire uger siden blev Stram Kurs’ Rasmus Paludan forsøgt myrdet ved en demonstration i Århus Vest, uden at det har givet videre mediedækning. Ekstra Bladet hånede offeret nogle dage senere på spisesedlen, og en antropolog skrev en kronik om den angribende stakkel. En muslim forsøger at myrde en islamkritisk politiker, og kritiske motivanalyser i forhold til angribers motiv er ikke-eksisterende.

I forhold til Rønne-drabet bliver alle sten vendt. På anden uge graves dybt i de anholdtes fortid, og selvom det er kommet frem, at gerningsmændene var gode venner med den dræbte, så spekuleres der stadig i, om racisme i så fald, på en eller anden måde kunne have forstærket volden. Fredag skrev jeg her på siden, at afdøde angiveligt havde været ‘meget nærgående’ overfor brødrenes mor.

Lørdag skrev Dagbladet Information noget af det samme, og selvom racisme-vinklen er researchet ihjel, så skal man helt ned i bunden af en Zetland-artikel med anslået læsetid på 22 minutter, før humlen kommer frem. De ledte efter motivet, fandt det, men virker ikke synderligt interesseret. Intet om motivet i overskriften på Zetland.dk – Hvorfor skulle P dø? Vi gravede os ned i historien om drabet på Bornholm og fandt nyt.

ANNONSE

“Blandt venner i Rønne havde P Neger- foran sit fornavn. Det var et navn, han havde givet sig selv, ifølge flere venner.

vi ved, at P og Storebroren havde været venner i årevis. Bedste venner, siger flere. Og det, som P’s nære venner mindst begriber ved sigtelserne, er, hvordan og hvorfor Storebroren er involveret i drabet på sin bedste ven. …

Lillebrorens bekendte… bekræfter, at Lillebroren har et temperamentsproblem. ‘Der skal ikke noget til, især ikke, hvis folk generer hans familie,’ fortæller han. Ifølge Sara Krogh gælder det sidste for begge brødre. ‘De gav tit udtryk for, at man ikke skal fucke med deres familie.’

Men tilbage står spørgsmålet: Hvad er det for en personlig relation, som politiet mener er gået galt? Vi har talt med kilder med kendskab til sagen og forelagt både Anklagemyndigheden og Lillebrorens forsvarsadvokat Asser Gregersen det, vi har fundet frem til. Det, vi på nuværende tidspunkt kan sige om det personlige motiv, er, at den 28-årige P havde en relation til brødrenes mor.Hvilken karakter den relation har været af, og hvornår den opstod, har vi ikke nok oplysninger til at kunne uddybe. Men vi ved, at moren hævder, at P har krænket hende seksuelt. Det førte angivelig til konflikten mellem hendes sønner og P.”

ANNONSE