Nyt

Rozh Shamal. Foto: Privat

Det var rapperen Rozh Shamal (23) som blev likvideret i Blackeberg udenfor Stockholm ved 23-tiden søndag aften. Et medlem af banden Dødspatruljen blev mandag pågrebet, mistænkt for at have begået drabet.

Shamal havde en ikke ubetydelig succes som rapper, med en million visninger på YouTube. Teksterne handler om våben og narkotika. Han poserer med våben. Søndag blev det virkelighed.

Hans ældre bror blev henrettet med tre skud i nakken i januar 2018. Den skudsikre vest han bar, hjalp ikke. Drabet er uopklaret.

Begge brødre var indblandet i narkohandel. Så langt tilbage som i 2014 var de indblandet i samme narkosag.

Storebroren forklarede i retten hvordan han præsenterede lillebroren for de andre indblandede. Rozh var den gang 19 år.

– Min lillebror har været med mig i Husby og han kender alle dem her, sagde storebroren der.

– Han kender folk jeg omgås med. Det er min bror, jeg plejer at repræsentere ham.

Sådan noget kaldes rekruttering.

Politiet mistænker at Rozh Shamal blev likvideret af en 25-årig fra Rinkeby som er placeret højt oppe i banden Dødspatruljen.

Det var Dødspatruljen som sidste tirsdag var ude på en tilsvarende likvideringsopgave så langt borte som i Herlev i Danmark. Her henrettede de medlemmer af rivalbanden Shottaz fra Rinkeby. Radius er stor.

Dødspatruljen har vist stor hensynsløshed. Politiet tror at de også påtager sig likvideringer og driver narkohandel. Der er flere uopklarede drab politiet knytter til banden.

Alle de indblandede har et straffeatttest, men politiet ved ikke hvorfor bandene er gået til krig modhverandre. Dette er noget andet end da Bandidos og Hells Angels lå i krig.

ANNONSE

 

Rappare mördad – gripen kopplas till ”Dödspatrullen”

ANNONSE