Kommentar

Collage, tilsendt: 52-årig psykisk syg mand truer Paludan med kniv, skydes af politiet

“Allahu Akbar,” lyder det fra den bevæbnede mand, der vil islamkritikeren Rasmus Paludan til livs.

Nye oplysninger er kommet frem i forbindelse med fredagens knivangreb på partilederen fra Stram Kurs.

Omkring klokken 15.20 forcerer en 52-årig knivbevæbnet mand politiets afspærringer i indvandrerområdet Gellerupparken. Gerningsmanden, der taler gebrokkent dansk, vil have fat i Rasmus Paludan.

Livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste evakuerer Rasmus Paludan, mens betjente fra Østjyllands Politi retter deres pistoler mod den truende knivmand.

Politifolkene affyrer et varselsskud, og da knivmanden ikke lægger sit våben fra sig, skyder en betjent knivmanden i benet.

Nu beretter onlinemediet Local Eyes om sekunderne inden politiets pistolskud.

Den bevæbnede 52-årige gerningsmand råber angiveligt ‘Allahu Akbar” – sekunderne inden han rammes af ordensmagtens skud.

Det muslimske udtryk betyder “Allah er stor”. Et udtryk, der er brugt ved adskillige islamiske terrorangreb over hele kloden.

Netmediet Local Eyes leverer ofte levende billeder af kriminalsager til de toneangivende medier i Danmark. Og Local Eyes har en fotograf på pletten under fredagens uroligheder i indvandrerghettoen.

Muslimer er straks begyndt at undskylde for gerningsmanden på de sociale medier.

Efterfølgende florerer der et foto på de sociale medier, der viser den mand, der angiveligt står bag knivangrebet. Billedets ægthed er endnu ikke bekræftet fra officiel side. Fotoet er taget i det multikulturelle butikscenter ‘Bazar Vest‘ i det vestlige Aarhus.

Alt tyder foreløbig på, at der ligger et islamisk motiv bag fredagens politiske attentat på Rasmus Paludan og Stram Kurs.

*

Mere om det politiske attentat her

Du kan give en vælgererklæring til Stram Kurs’ søsterparti Hard Line her

ANNONSE