Nyt

De fire betjente: Derek Chauvin, J. Alexander Kueng, Thomas Kiernan Lane og Tou Thao; Foto: NY Post)

‘Min far forandrede verden’ og ‘George Floyds 6-årige datter fortæller om sin ‘farmand’ lyder et par overskrifter i et dobbeltopslag i dagens BT. Lige nedenunder kan man læse om betjent Derek Chauvins generalieblad. For tretten år siden fik han ‘en reprimande som sanktion’ for hårdhændet behandling af en kvinde der havde kørt for stærkt.

George Floyd, der var mistænkt for at have betalt med en falsk 20 dollar-seddel, var under anholdelsen påvirket af narko. Hans generalieblad inkluderer blandt andet et hjemmerøveri, hvor han truede en gravid kvinde med pistol.

“Police were called to a grocery store that claimed Mr Floyd had used a forged cheque to buy cigarettes. After Mr Floyd allegedly resisted arrest, officers dragged him from his car and pinned him to the ground.” (The Sun, 4. juni 2020)

George Floyd, blandt andet dømt for at have truet en gravid kvinde; Foto: Twitter

“Owens notes that Floyd was high on fentanyl and methamphetamine at the time of his death, according to the autopsy report, and goes on to cite his record which includes jail sentences in 1998, 2002, 2004, 2005, and 2007. His 2007 arrest, she continues, was for participating in an armed home invasion against a pregnant African-American woman, where Floyd held a gun to the pregnant mother’s stomach.” (Candace Owens cit., The Federalist, 4. juni 2020)

Så er der lige en detalje, der helt er forsvundet i mediedækningen. De fire betjente kommer ikke fra en lokal KKK-afdeling, men er et broget udsnit af det multikulturelle USA. Den ene har tidligere arbejdet frivilligt med somaliske flygtninge.

 

ANNONSE