Tavle

 

For et år siden nedbrændte hærværksmænd den svenske kunstner Lars Vilks (Wilks)’ træskulptur Waaaall. Men i asken fra Waaaall opstår nu et helt nyt kunstværk. Nemlig en 11 meter høj skulptur i metal med titlen Corona. Skulpturen bliver placeret på på Kvarntorpshögen uden for Kumla – en mindre by 15 kilometer syd for Örebro.

Ideen til værket er ikke direkte afledt af coronavirus, men derimod af den krone, som Bacchus – vinens gud – satte på hovedet af Ariadne. Om sin skulptur skriver Lars Vilks på sin blog:

“Det, der også interesserer mig, er begivenheder, der involverer en pludselig og uforudset drejning. For eksempel var det sådan en begivenhed, der skabte muligheden for Corona. Vandalerne iscenesatte deres destruktive brand for et år siden. Med det fik skulpturen en meget mere interessant historie end før, og fra denne (branden, red.) blev Corona født.”

ANNONSE

Mere om hærværket på Waaaall her

Se også
Coronavirus eller koranovirus (pest eller kolera)

DØDSANGST FOR CORONA-VIRUS SÆTTER GANG I SKABERTRANGEN…

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria