Nyt

Lars Vilks friluftskunstværk Nimis i det sydlige Skåne blev torsdag aften antændt og en fjerdel af værket nåede at brænde op, før det lykkedes at slukke branden. Der er ingen tvivl om, at branden blev anstiftet.

Lars Vilks står på al-Qaidas dødsliste for at have tegnet en finurlig lille rundkørselshund med turban på hovedet. For denne formastelse er der gjort flere forsøg på at slå ham ihjel.Efter angrebet på Krudttønden i februar 2015, har Vilks måttet leve omgivet af livvagter døgnet rundt. Han flyttes fra sted til sted.

Nimis er et kæmpe kunstværk bygget av drivtømmer. Myndighederne var til at begynde med modvillige, men Nimis er i årenes løb blevet et tilløbsstykke og en turistattraktion.

Vilks er udholdende som få. Men det er klart, at det påvirker ham at få sådan en nyhed uden at kunne gøre noget. Vilks kan ikke selv deltage i genopbygningen – det er simpelthen for farligt for ham.

ANNONSE

Även om det kommer innebära arbete att bygga upp tornet så har branden sina positiva sidor, menar han.

– Konstverket ökar ju, det bli bättre av eld. Våldshandlingar mot konstverk är ju ändå en intressant företeelse, det kommer man inte ifrån. Det är en historia som kommer läggas till hela det här projektet, säger Lars Vilks.

Branden «lægger nok til» kunstværkets historie, men det kaster en mørk skygge over fremtiden. Når morderne ikke kan ramme kunstneren, går de løs på hans værker.

Nu står Nimis udsat og er umulig at forsvare, men man kan forestille sig, at de ville gøre det samme med en anden kunstners værker, hvis han havde vakt deres vrede og mishag.

 

http://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-mordbrand-mot-lars-vilks-konstverk-nimis/

ANNONSE