Nyt

Den dømte iraker forklarede i retten, at ekskæresten havde stukket sig selv med kniv før hun kastede sig i Århus Havn. Meget lig historien fra Kolding, hvor en 38-årig afghaner forklarede, at hans danske ekskæreste havde stukket sig selv med kniv, før hun hoppede ud fra en altan.

En historie fra Ekstra Bladet – Mand dømt for at knivstikke kæreste og kaste hende i havn.

“En kvinde blev stukket fire gange – heraf mindst en gang i brystet – og snittet med en kniv, inden hun en decembernat blev kastet i havnen i Aarhus.

Torsdag er kvindens ekskæreste ved Retten i Aarhus blevet idømt fængsel i seks år og tre måneder for drabsforsøg.

29-årige Rayed Khalil Ibrahim, der er irakisk statsborger, er desuden udvist for bestandigt. Det oplyser senioranklager Jakob Beyer. … Til Ekstra Bladet uddyber han:

– Det er en meget alvorlig sag. Kvinden blev både stukket i nakke, ryg og i brystet, hvor det ene stik ramte to centimeter fra hjertet. Samtidig blev hun kastet i Aarhus Havn, hvor vandet på det tidspunkt var omkring fire grader, så det er rent held, at hun overlever.”

Politiet om selve handlingen:

Drabsforsøget skete natten til den 24. december i 2018 på havnen i Aarhus, hvor den 29-årige stak kæresten fire gange med en kniv i kroppen og i nakken, inden han skubbede hende i det fire grader kolde vand, selvom han vidste, at hun ikke kunne svømme.

Herefter kørte han fra stedet, og det var kun på grund af et par snarrådige vidner, der tilfældigt kom forbi, at kvinden reddede livet. Ud fra kvindens forklaring og vidneforklaringer fik politiet hurtigt fat i den 29-årige, der påstod, at kæresten havde forsøgt at begå selvmord, og at han havde forsøgt at stoppe hende, da hun stak sig selv og sprang i havnen.

Politiet om selve motivet:

Motivet til drabsforsøget var sandsynligvis, at kvinden havde sagt, at hun ville gå fra ham.

”Det er en meget grov sag, og det er rent held, at kvinden overlever både knivstik og turen i det iskolde vand. Grovheden bliver understreget af dommens længde, og at domfældte blev udvist med indrejseforbud for bestandigt, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Ud over drabsforsøget blev den 29-årige også dømt for et forsøg på røveri og en række butikstyverier.

ANNONSE

Mest læst

EU vil afvikle Europa