Nyt

Hvad viste han og hvornår fik han det vide? er de to spørgsmål som går igen. Nu må Obamas nærmeste forklare sig og presset på Obama vil nok stige.

Justitskomitéen i Senatet, ledet af Lindsey Graham, starter høringer i Senatet om Obamagate 3. juni. De øverste ledere for efterretning og justits i Obama-administrationen er indkaldt.

Høringerne kommer som et foreløbigt klimaks efter frigivelse af først hvad disse ledere sagde bag lukkede døre i 2017: James Clapper, Susan Rice, John Brennan, James Comey, Evelyn Farkas, – ingen af dem havde set direkte bevis for at Trumps team samarbejdede med russerne. Alligevel var det det, de havde sagt offentligt i over et år.

Spørgsmålet, som blev hængende i luften, var: Løj de bevidst, eller undlod de at fortælle offentligheden at de havde opdaget, at der ikke var hold i anklagerne? Hvorfor lod de specialefterforsker Bob Mueller fortsætte helt til foråret 2019? Ruslands-hysteriet har ødelagt tilliden mellem parterne og skabt megen vrede blandt Trumps vælgere.

Næste bombe var papirer fra FBI, som viste, at ledelsen i begyndelsen af januar 2017 sad og diskuterede hvordan de skulle få fjernet den nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Var det muligt at få ham til at lyve uden at han forstod det selv?

ANNONSE

Afsløringen gjorde at justitsminister William Barr udtog tiltalen mod Flynn. Men dommeren som har sagen, Emmett Sullivan, nægtede at spille med og har overladt til en pensioneret Clinton-dommer at vurdere den. Det er at kaste handsken mod justitsminister William Barr.

Tredje bombe var afsløringerne af at Obama- administrationen havde ladet der gå inflation i af -anonymiseringen af amerikanere som snakkede med udenlandske magter. Først var der antallet af sådanne sager – flere hundrede, derefter navnene på dem, der søgte National Security Agency om “demasking”: Det var nær sagt alle toppfolkene omkring Obama, inklusive hans egen stabschef, McDonough.

Fjerde bombe var nedgraderingen af anden halvdel af brevet, som national sikkerhedsrådgiver Susan Rice skrev på indsættelsesdagen for Trump: 20. januar.

I dette brevet gentager Rice tre gange, at Obama har bedt dem følge bogen i granskningen af Michael Flynn.

By the book: Men hvilken bog? spurgte Florida-repræsentanten Matt Gaetz.

I den anden halvdel står der også at FBI-chef James Comey var usikker på om det var smart at dele info om Rusland med Flynn. Den tiltrædende nationale sikkerhedsrådgiver var m.a.o. selv en sikkerhedsrisiko.

FBI havde efterforsket Flynn siden august og ikke fundet noget.

Alligevel ville Comey sætte ham i karantæne.

Det lød som om Obamas folk ville have Flynns skalp. De klarede at få ham afsat og overlod jobbet med at begrave ham til Bob Mueller.

Hvis Flynn bliver restitueret, vil han garanteret “synge” om hvad han har oplevet. Hans advokat, Sidney Powell, har skrevet en bog om justitsmord før og til dels med de samme aktører.

ANNONSE