Nyt

Flynn kommer ud af retssalen efter at hans sag blev udsat i december 2018. Nu kan det ske at tiltalen frafaldes. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Det mest prominente medlem af Trump-administrationen, national sikkerhedsrådgiver Michael Flynn, blev offer for en sammensværgelse fra FBI og justitsministeriet for at få ham dømt.

Lige før han skulle dømmes, fik Flynn ny advokat. Sidney Powell er en højt respekteret tidligere statsadvokat. Hun har ført en utrættelig kamp på vegne af sin klient for at få udleveret forskellige dokumenter i sagen. FBI har undskyldt med at papirerne er forsvundet. Men efter at justitsminister William Barr gav ordre om total gennemgang af sagen, er dokumenterne dukket op. Sidney Powell har læst dem. Der er tale om et såkaldt Brady-bevis, som vil sige et bevis som taler til klientens fordel. Efter loven har anklageren pligt til at lægge dem frem i retten. Men under jagten på Trump og hans tilhængere, har eksisterende regler ikke spillet nogen rolle.

“This afternoon, the government produced to Mr. Flynn stunning Brady evidence that proves Mr. Flynn’s allegations of having been deliberately set up and framed by corrupt agents at the top of the FBI.  The government deliberately suppressed this evidence from the inception of this prosecution —knowing there was no crime by Mr. Flynn.”

Dokumenterne er fremdeles undtaget offentliggørelse, men næppe længe. Hvis de er så ødelæggende for FBI og justitsministeriet som Powell siger de er, vil sagen få store konsekvenser.

Så har landets føderale politi og justitsministeriet nemlig konspireret for at få fjernet præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver med falske beviser.

FBI-chef James Comey har selv pralet af at de vidste der var kaos i Det Hvide Hus i januar 2017 og benyttet sig af det, da de sendte to agenter for at snakke med Flynn. Flynn fik besked om at han ikke behøvede en advokat, som reglerne ellers tilsiger.

Flynn blev presset ud af stillingen, fordi hans samtale med den russiske ambassadør i december 2016, før afstemningen i Sikkerhedsrådet, blev aflyttet. Trump-administrationen var under et enormt pres og Flynn måtte gå af på en teknikalitet; at han ikke havde informeret vicepræsidenten.

ANNONSE

Men forfølgelsen af Flynn stoppede ikke der.

Flynn blev videre interviewet af FBI i juli 2017 og det han sagde her blev sammenholdt med det han havde sagt i januar.  Der blev rejst straffesag mod ham for at lyve.

Flynn havde været chef for den militære efterretningstjeneste og nogen mener at man var bange for hvad han kunne afsløre som national sikkerhedsrådgiver.

Greg Jarrett, som har skrevet bog om processen mod Trump, kommenterer:

The unvarnished truth is that the retired Army Lt. Gen. and former National Security Adviser never did anything wrong and committed no crimes.  He was set-up by unscrupulous FBI officials, then relentlessly pursued by Mueller’s team of overzealous prosecutors who were desperate to show that President Trump and his campaign colluded with Russia to win the 2016 presidential election.

Hvis anklagen mod Flynn skulle blive omstødt, er det vanskeligt at komme udenom et opgør med de ansvarlige. Man kaster ikke en tidligere efterretningschef og national sikkerhedsrådgiver i fængsel på opdigtede historier. Ikke i et demokrati.

Hvis boldlen skulle begynde at rulle, i god tid før valget, vil det kunne rive store dele af Obamas og Demokraternes magtstruktur med sig. Obama omlagde statslige organer, særlig efterretningstjenester, politi og justitsministeriet til politiske våben mod Trump og hans medarbejdere.

 

ANNONSE