Kommentar

Joe Biden går i barndom og har ikke længere kontrol over hverken sine ord eller sine følelser. Det gør, at der til stadighed opstår såkaldte “situationer”. Ledelsen forsøger derfor at begrænse hans optrædener, og nu kan de bruge coronafaren som grund til at aflyse møder.

Joe Biden kan lide at ”klemme” damer og unge piger. Der er også en side ved ham, hvor tingene er lidt ”over the top”. Her er det et offer for ”gun violence”, Crystal Turner, han omfavner i Columbus, Ohio, 10 marts. Biden kan lide at klemme lidt og i disse corona-tider er det en usikkerhedsfaktor. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

 

Joe Biden går fra sejr til sejr. Eller? Er han på vej mod en personlig og national katastrofe? Alle normale mennesker kan se, at Bidens mentale evner er svækket. Der går ikke en dag uden at der sker noget påfaldende. Tirsdag skældte han ud på en automobilarbejder i Detroit for åbent kamera. Da hans stab forsøgte at få ham væk, skubbede ham dem bort.

ANNONSE

Kampagneledelsen skærer ned på Bidens taletid. De sidste gange har han talt i syv-otte minutter og aldrig mere end 15. Han bruger teleprompter, alligevel går det galt.

Alle klippene ligger ude på nettet og de kan lægges sammen. En ting er fortalelser, det kan ske for alle. Men med Biden er det noget andet.

Han går – som en kommentator sagde i nat – i barndom. Det er derfor han så let bliver hidsig. Han har den indre utålmodighed som ellers kun børn har. Han tåler ikke at blive modsagt og bliver let frustreret.

Da han blev interviewet af Chris Wallace blev han stående tilbage- helt afklædt.


Biden forveksler ham med en anden og blev totalt forvirret da Chris Wallace korrigerede ham. Du ser fortvivlelsen i Bidens ansigt. Han forstår, han har gjort i bukserne, igen, det som alle bag ham har sagt, han ikke må. Men endnu dybere er fortvivlelsen i hans øjne over at han indser, der er noget han ikke længere kan klare, og han forstår ikke, hvad det er.

Det er hvad man kalder ”losing one’s mind”, man mister sig selv og det er det, Biden er i gang med.

Journalisterne siger, de kan se forskel fra i fjor, da han meldte sig ind i valgkampen og nu. En klar forværring.

Dette er manden, Demokraternes ledelse nu støtter op om, alt de kan, for at han skal blive deres kandidat. Det er kynisk og hensynsløst. Mod Biden, som vil begå nye fejl, mod partiets vælgere og mod nationen.

Karakterbrist

Når man bliver gammel og mister grebet ser man også de svagheder i karakteren, som har været der hele tiden.

Biden er en bluffmager. Han praler af resultater, han ikke har opnået og værre for en politiker: Han taler andre ned. Britt Hume har lavet en dokumentar om valgkampen i 1987, hvor Biden bliver spurgt om, hvor han studerede jura og hvordan resultaterne var. Biden nøjes ikke med blot at prale af sine resultater, han må absolut også sige, at han har en meget højere IQ end manden, som spørger.

 

Endnu værre bliver det, når det viser sig at Biden løj.

A New Hampshire voter named Frank Fahey asked Biden, “What law school did you attend and where did you place in that class?”

“Who cares?” blurted out someone in the crowd, and Biden appeared to lose his temper.

“I think I probably have a much higher IQ than you do, I suspect,” said Biden, pointing at the man. “I went to law school on a full academic scholarship.”

“I was the only one in my class to have a full academic scholarship. … The first year in law school I decided I didn’t want to be in law school and ended up in the bottom two-thirds of my class and then decided I wanted to stay and went back to law school and in fact ended up in the top half of my class,” he continued.

Biden er en type, som vil flyde ovenpå, selv om han ikke har evnerne og egenskaberne. For at kunne det, må han bluffe. Det gør, at han konstant er i forsvarsposition og langer ud efter selv den mindste kritik. Han er på vagt mod at blive afsløret.

“I was the outstanding student in the political science department at the end of my year. I graduated with three degrees from undergraduate school and 165 credits, you only needed 125 credits. And I’d be delighted to sit down and compare my IQ to yours, if you’d like, Frank.”

Several months later Biden released his academic records revealing that many of the credentials that he cited in the rant in Claremont were not true.

In fact, Biden attended Syracuse law school on a half-scholarship and graduated near the bottom on his class.  Despite claiming that he improved his academic performance over time, the records did not indicate that he did.  And finally, he graduated with a dual major in history and political science — not “three degrees” as he stated.

Selvfølgelig bliver hans cv nu gransket og siden han har været politiker hele sit liv, findes der et ufatteligt materiale på skrift og video.

Det hvirvler også op i, hvorfor han måtte trække sig fra det første forsøg på at blive præsident: Han stjal talen fra Labour-lederen Neil Kinnock, og pyntede sig med fjerene til sønnen af en minearbejder.

 

 

Plagiat er en ting, at pynte sig med andres arbejde er noget andet.

For folk, som tyvstjæler materiale og udgiver det som sit eget, bliver det til en vane. I august 1987 var bægeret fuldt.

On top of all this, Biden acknowledged that he had plagiarized a paper in the first year of law school. The Washington Post ran the headline, “Biden Admits Plagiarizing in Law School,” and six days later he announced that he was dropping out of the race.

Går i arv

Biden er en bluffmager. Og det er let at se, hvordan dette er gået i arv til sønnen Hunter, som har været kokainafhængig og ladet sig bestikke.

Svagheder går i arv.

Bilarbejderen, som havnede i clinch med Biden, bliver nu interviewet af Fox News. Selvfølgelig.

Fox kunne have redigeret lapsussen med Chris Wallace væk. Men medierne er ikke sådan længere. De er nådesløse, hvis du ikke kan styre din mund.

Men Resistance-medierne vil ikke rulle Bidens historie op eller fokusere på hans fejl i realtime. De ruller ham ind på scenen, om han så må stives op.

Danske medier er også med på skuespillet.

“Politik” er en enorm levevej i USA og kandidaterne rives fra hinanden i de politiske shows: Trish Regan snakker med Blakeman, som var rådgiver for Bush jr. Biden får læst og påskrevet. Rygtet løber foran ham: Han er ikke sympatisk mod andre mennesker. Han høvler dem ned. At han ikke formår at styre sig i mødet med en vælger for åbent kamera, fortæller at han ikke er i kontrol.

ANNONSE