Kommentar

Royal Saudi Air Force 2nd Lieutenant Mohammed Saeed Alshamrani,

 

Terroristen, som dræbte tre mennesker inde på Pensacola marinebase fredag aften, havde lagt twittermeldinger op om had mod Israel og hvorfor amerikanere var onde mennesker som hader muslimer. Alligevel siger specialagent Rachel Rojas som leder efterforskningen:

“I can tell you that we are looking very hard at uncovering his motive and I would ask for patience so we can get this right,” she said.

Hvis ikke et politisk-religiøst manifest er motivet, hvad skal der så til for at være et? Er vi kommet så langt at salafist-erklæringer ikke længere gælder?

Når vi stiller spørgsmålet er det fordi Rojas tåbelighed deles af mange i politiet på begge sider af Atlanten.

Vicekommisær i britisk politi, Neil Basu, sagde det samme efter at Usman Khan gik amok først i klassen han deltog i, og derefter på London Bridge: – Vi leder efter et motiv.

Det er en helt utrolig udtalelse på baggrund af at Usman Khan var del af miljøet rundt om Anjem Choudary. Disse gutter havde levet og dyrket jihad i mange år. Men politichefen siger han er usikker på motivet.

ANNONSE

Både Rachel Rojas og Neil Basu har en fremmedkulturel baggrund. Slår multikulturalismen ind, så man ikke har lov til at se kultur og religion som årsagsfaktorer? Er det ekstra følsomt for dem, der har en sådan baggrund? Begge går som katten rundt om den varme grød.

Bortforklaringerne går helt til tops. Tre Saudi-studenter stod udenfor og en af dem filmede terroren på Pensacola. En af dem var til en middag hos Alshamrani lige før angrebet, hvor de sad og så på optagelser af massakrer.

Alligevel åbner forsvarsminister Mark Esper op for at de bare stod der og filmede og tilfældigt fik skyderiet på kamera.

The official who spoke Saturday to The Associated Press said one of the three students who attended the dinner party hosted by the attacker recorded video outside the classroom building while the shooting was taking place on Friday. Two other Saudi students watched from a car, the official said.

Rojas declined to comment on those reports. In an exclusive interview on “Fox News Sunday,” Defense Secretary Mark Esper said it’s unclear if they were filming it before it began or if it was something where they picked up their phones filmed it when they saw it unfolding.

“You know, today, people pull out their phones and film everything and anything that happens,” Esper told Fox News’ Chris Wallace.

Det er en stupid udtalelse i en tid hvor tidspunkt for optagelser bliver logført i telefonen. Det er bare at tjekke, hvornår skyderiet begyndte.

Hvis man ikke mener jihad er et motiv, vil man heller ikke se oplagte sammenhænge. FBI er en organisation som skulle være i stand til at samle erfaring. Ophold i Saudi-Arabien har været en genganger for folk som har begået terror i Vesten.

Saudi officials told the Wall Street Journal on Sunday that authorities are investigating if the 21-year-old was radicalized during a trip back to the kingdom that began late last year.

Politisk

Saudi-terror i USA er politisk følsomt. Saudierne fik VIP-behandling efter 9/11. De blev fløjet ud på et specialfly på et tidspunkt da al flytrafik var indstillet. Endnu værre: 9/11-kommisionen slettede afsnittene om saudisk medvirken. De efterladte har nu anlagt sag mod Saudi-Arabien. Obama nægtede udlevering af materialet om saudisk medvirken gennem mange år og manden som hemmeligstemplede materialet var hans FBI-chef Bob Mueller.

Dette ved amerikanere flest, derfor reagerer de når saudiere nok en gang begår terror mod deres sønner og døtre i uniform.

Bortforklaringer har en politisk pris. Amerikanerne ser at en mand som forsvarsminister Mark Esper taler nonsens om terror mod amerikanere på amerikansk grund, men han har ingen problemer med at sende 7.000 amerikanere til Saudi-Arabien.

Vælgerne er lede ved at sende sine sønner og døtre ud og dø for andre. Nu opfatter de i stigende grad at ledelsen bryder sig mere om “de andre” end om dem. De er bare brikker i et spil. Det finder de sig ikke i længer.

FBI-specialagent Rojas:

“Our investigation has not led us to any information to indicate that there is any credible threat to our community, however, as always, we urge you to keep an eye out for each other especially for a tragedy like this one,” Rojas said.

 

NAS Pensacola shooting presumed to be ‘terrorism,’ Saudi student recorded attack on video, officials say

ANNONSE

Mest læst