Kopierede/fra hoften

Lighed må ikke være ‘Pro-white’, da det er racistisk. Man skal nok have en doktorgrad fra RUC, for ikke at gennemskue den underliggende dagsorden. En historie fra Kristeligt Dagblad – Racedebat: Britiske privatskoler afviser legat rettet mod fattige hvide.

“To britiske drengeskoler har afvist legater på 100 millioner kroner tilsammen rettet mod underprivilegerede etnisk hvide drenge. Skolerne frygter at blive beskyldt for racisme – men bliver nu beskyldt for netop social racisme mod fattige hvide drenge.

Bag det planlagte legat står den 96-årige professor Bryan Thwaites, der ønsker at give underprivilegerede børn de samme muligheder, som han selv fik som dreng under Anden Verdenskrig. Og legaterne var tiltænkt de to eliteskoler, som han selv gik på: Dulwich College i London og Winchester College i det sydvestlige England.

Men de to skoler frygter at blive anklaget for racisme, fordi legaterne specifikt er rettet mod unge hvide drenge fra den socialt tunge ende, som er den gruppe, der har sværest ved at bryde den sociale arv og få en uddannelse.

Men ifølge det tidligere parlamentsmedlem for Labour Frank Field er skolernes afvisning i sig selv racistisk, fordi skolerne efter hans opfattelse gladeligt ville have accepteret donationer rettet mod andre etniske grupper.”

Citater

“No one much minds that almost every large employer, including the civil service, supports a BAME (Black, Asian and minority ethnic) network, and pays for special programmes to accelerate minority advancement. Big companies increasingly insist that recruitment firms—such as the one I chair—provide lists of candidates for senior positions which include both women and people of colour. Each of these actions constitutes a legitimate effort to ensure greater equality between races; and each is permitted under the Equality Act 2010. We did not call the legislation the ‘Be Kind To Blacks Act’; the key word in the title is ‘equality’. In circumstances where the racial group that is disadvantaged is white, there should be no bar to doing for them exactly what we would do for so-called BAME groups.” (Trevor Phillips, tidligere formand for ‘Commission for Racial Equality’; Standpoint, 4. December 2019)

“In August last year, the rapper Stormzy announced he would fund two black British students to go to the University of Cambridge. The star said there was ‘a whole bunch of academically brilliant, excellent students’ who needed an incentive to aim for top universities. In his single, Crown, Stormzy addressed some of the negative reaction to his decision to offer the scholarships, rapping that it is not ‘anti-white, it’s pro-black‘.” (BBC, 31. december 2019)

ANNONSE