Nyt

‘Morten’ konvertereder til Islam, og rejste (via Grimhøjmoskéen) til Syrien for at blive en del af Islamisk Stat. I dag sidder han såret i en kurdisk fangelejr, og vil gerne hjem til Danmark. Han er stadig muslim, og vil stadig arbejde for sharialov med alt hvad deraf følger. Fra TV2, der med ny dokumentarserie genstarter en debat om hvorvidt Danmark skal importere af jihadistfamilier. Fra TV2 Nyhederne – Dansker fængslet i Syrien vil have indført sharia i Danmark – men han vil også hjem igen.

“For forældrene kom det som en stor overraskelse, da Morten som ung murerlærling konverterede til islam. … I den periode blev han ifølge TV 2s oplysninger en del af det radikale, salafistiske ungdomsmiljø i Grimhøjmoskéen i Aarhus. …

I begyndelsen af 2019 blev familien og tusinder af andre IS-støtter omringet af de kurdiske styrker i byen Baghouz.
Om de sidste dage i Baghouz fortæller Morten, at han var tvunget til at leve af græs, inden han overgav sig.

– Vi sov i det fri de sidste par uger. Uden tag over hovedet. Der var ingen mad, siger han.

I dag er Morten afkræftet, og skaderne i benene er blevet stadig mere alvorlige, hvilket betyder, at han har svært ved at gå. Men drømmen om at leve i et kalifat, har han ikke opgivet.

Jeg håber på, at der kommer en islamisk stat, hvor der er sharialov. Det vil jeg gerne have i hele verden.

… når det kommer til Islamisk Stats brug af offentlige halshugninger, afbrændinger af fjender og andre bestialske metoder, er Morten mindre kritisk.

– Jeg kan ikke se noget galt i, at man bekæmper sine modstandere. Det var en form for hævn for de overgreb, vores civile blev udsat for. Sådan er det i krig. Om du halshugger, eller om du skyder fjenden, det kan være det samme.”

Dokumentarserien ‘Mine børnebørn er fanget’ kan ses på TV2 Play

ANNONSE