Kopierede/fra hoften

Jacob El-Ali, tidligere Mohammed El-Ali; Foto: Ballet Magnifique.  El-Ali vil gerne blive lastebilchauffør.

Justitsminister Søren Pape vil hellere have Syrien-jihadister i Danmark, end risikere at bryde utidssvarende konventioner. Truslen er selvfølgelig også lidt lidt mere end teoretisk, når PET bevogter privatadressen i Viborg med maskinpistoler. De militante kalifat-fantaster begik forbrydelsen i Syrien, og for mig kan de komme til Danmark, når de har udstået sin straf efter Assad-regimets straffelov.

Blandt jihadisterne med dansk pas er Muhammed El-Ali, der i 2014 lagde et foto fra IS-højborgen Raqqa online, hvor han ses poserede med to afskårne hoveder. Han vil gerne ‘hjem’ og uddanne sig til lastbilchauffør, og det synes det tidligere Islamisk Stat-gidsel Daniel Rye Ottosen formentligt er en god ide. Et interview sakset fra TV2.dk – Dansker var gidsel hos Islamisk Stat: – Lad IS-krigerne komme tilbage til Danmark.

“Flere danske politikere vil nemlig nægte de IS-krigere, der har dansk statsborgerskab, at vende tilbage til Danmark. Men Daniel Ryes holdning kunne ikke være længere væk fra den tankegang.

– Vi har som samfund et ansvar, og vi var selv en del af invasionen i Irak. Handler det om at få vores statsborgere hjem og forhåbentlig hjælpe dem tilbage til livet, så må vi fokusere på det, siger han. …

– Jeg tror, de fleste synes, at de skal blive væk, hvis vi lytter til vores følelser. De har forrådt os og gjort frygtelige ting. Men nu er vores samfund bygget op på andre ting end følelser. Lad være med at komme med populistiske overskrifter, og lad os forholde os til den nuancerede virkelighed, vi er en del af. Lad os lære vores fjende at kende, siger han.”

ANNONSE