Nyt

Ted Cruz vant en overbevisende seier i Iowa mandag, med 28 %, eller 6.000 stemmer foran nummer to, Donald Trump som fikk 24 %. Marco Rubio lå tett bak med 23 %.

Cruz markerte seieren ved å si at æren var Guds. Han sa intet menneske kan rette opp igjen det åtte år med Barack Obama har påført USA. Dette er språk som liberale medier ikke en gang vil gjengi. Men hvordan skal de dekke valgkampen fremover hvis de ikke vil snakke om Cruz’ evangeliske overbevisning?

Legg merke til hva Cruz også sa:

“Iowa has sent notice that the Republican nominee and the next president of the United States will not be chosen by the media,” Cruz said.

Mediene fører krig mot anti-establishment-kandidatene, som tilfeldigvis er de mest populære.Tror mediene at de skal kunne tukte dem? Hva vil det gjøre med det amerikanske demokratiet hvis de fortsetter å favorisere Clinton og fortegne Cruz og Trump?

ANNONSE

På demokratisk side lå Hillary Clinton og Bernie Sanders så tett at fintelling fortsatt pågår. Det er en stor anerkjennelse for Sanders og et nederlag for Clinton, som alle trodde skulle cruise inn til seier.

Tolkningen av resultatene avhenger av hvilke journalister som uttaler seg.

NRK og Tove Bjørgaas er mest opptatt av å slå Donald Trump. NRKs reporter snakker derfor hele tiden om muligheten for at Marco Rubio nå kan slå Trump. Bjørgaas er til tider så enkel og viser sin agenda så åpenlyst at det er pinlig for en statskanal, men det er den veien NRK har utviklet seg.

Et mer relevant perspektiv ble fremsatt på CNN, og det er de undrende observasjonene som er mest interessante ved et valg som ikke ligner på noe annet: – Hvordan vil velgerne reagere på en virkelig konservativ kandidat? John McCain stilte mot Obama i 2008, men han er establishment. Hvordan vil velgerne reagere på Ted Cruz? Han markerer tydelig at han er anti-Washington.

Ifølge Aftenpostens lederartikkel er han farligere enn Trump.

Dette er et valg der ens standpunkt til kandidatene sier noe om hvem man er. Liberale medier nekter å forholde seg til en kandidat som gjør sitt kristne syn til kjernesak. Carson fikk 9 %. Hva skulle tilsi at disse kaster inn håndkleet for Rubio? It is not gonna happen.

De liberale mediene beskytter Clinton. Ellers ville de siste epostavsløringene felt henne. Det er lenge til november. Sanders ligger langt foran på målingene i New Hampshire.

Legg merke til hva Sanders sa i sin takketale til valgmedarbeiderne:

“It is just too late for establishment politics and establishment economics,” he said. “…What Iowa has begun tonight is a political revolution.”

Han sa også: – Det som har skjedd her i natt er et under. Da vi kom til denne “beautiful state” for ni måneder siden hadde vi ingenting, og vi sto overfor den mektigste politiske valgmaskinen i USA (Clintons).

Valgmøtene til Sanders er større enn Obamas i 2008 og han har samlet inn mer penger, og alt er småbeløp. Det er den vanlige kvinne og mann som går mann av huse.

ANNONSE

Ét svar til “Cruz: Kun Gud kan rette opp alt Obama har ødelagt”

  1. FelixKrull siger:

    Jeg skal ikke forsvare gammelmedierne, men Cruz aevler om Gud fordi hans spindoktor har fortalt ham at Iowa’s svingsegment er evangeliske kristne.