Kopierede/fra hoften

De to studerende på Københavns Universitet beskrives som ‘venstreorienterede’, og det totalitære sindelag er lige under overfladen. De taler om menneskerettigheder, respekt og privilegieblindhed, men argumenterer i praksis for moderne stalinisme. Bemærk, at selvom de er uenige med borgerlige, så kan de godt acceptere ‘meget liberalistiske’ personer. De er imod konservative, folk der vil bevare det bestående – kontra-revolutionære.

Interview med et par dedikerede kulturmarxister i Uniavisen – ‘Det er okay at lukke ned for holdninger, der undertrykker andre’.

“Nogle borgerliges holdninger er så undertrykkende eller diskriminerende, at de slet ikke skal tolereres eller debatteres, siger to venstreorienterede studerende fra Københavns Universitet.

Anna-Oline Grarup Hertz og Mette-Marie Nørlev læser henholdsvis antropologi på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og natur- og kulturformidling på Skovskolen, Københavns Universitets afdeling i Nødebo. … begge de studerende siger, at det er okay, at lukke ned for visse holdninger. …

Mette-Marie Nørlev siger, at det menneskesyn, som visse borgerlige har, er direkte skadeligt over for andre og krænker menneskerettighederne.

‘Man har accepteret en ide om, at der skal være plads til alle holdninger og synsninger, og at det skal være okay ikke at kunne lide indvandrere, være transfob eller hade kvinder lidt. Men det er ikke en holdning, at nogle mennesker ikke skal have de samme rettigheder som andre. Det er menneskerettighedskrænkende,’ siger hun.

For hende og Anna-Oline Grarup Hertz er der en skillelinje mellem holdninger til skattetrykket eller fordelingspolitik og det, de kalder racistiske, sexistiske eller på anden vis undertrykkende synspunkter.

I deres egen omgangskreds er de to studerende ikke ekstreme, og de er også godt klar over, at de befinder sig i et ekkokammer, siger de. …

Universitetet er helt klart et ekkokammer. Jeg tror også, at min boble kan briste, når jeg kommer ud af vores omgangskreds og møder en person i Hillerød, der går rundt og siger n-ordet til højre og venstre.’ …

De borgerlige føler ikke, at der er plads til dem og deres holdninger, men der er andre mennesker, der ikke er plads til, fordi de er født, som de er. … Da hun var yngre, troede hun, at racister var folk, der aktivt sagde, at de ikke kunne lide sorte mennesker. Nu har hun anlagt et bredere perspektiv.

‘Det kan godt være, at de ikke aktivt tænker, at de ikke kan lide brune mennesker, men de er med til at genskabe det racistiske rum og normalisere, at man siger racistiske ting.’”

ANNONSE