Nyt

Dagen før nytårsaften går det helt galt på et psykiatrisk bosted i Vestsjælland.

En af de ansatte – Yamma Ahmadzai – kommer i et voldsomt opgør med en af beboerne på bostedet. Det ender med, at den afghanske migrant bliver stukket med adskillige knivstik og afgår ved døden.
Ifølge kilder tæt på den afdødes familie bliver den 29-årige Yamma Ahmadzai stukket i øjet, hjertet samt over- og underkroppen. Han bliver fløjet til sygehuset i Holbæk, hvor han bliver erklæret død.
Politiet anholder kort tid efter en 19-årig beboer på bostedet, der senere bliver varetægtsfængslet samt mistænkt for knivdrabet.
Ørbækskilde huser voksne fra 18 år. De har typisk diagnoser som personlighedsforstyrrelse, bipolar og skizofreni, fremgår det af stedets hjemmeside.
Nogle af beboerne har været udsat for omsorgssvigt. Der er plads til 11 beboere.
Ifølge bostedets hjemmeside er der både uddannede pædagoger, pædagogiske assistenter, sygeplejersker og servicepersonale ansat på Ørbækskilde.
Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvilken personalegruppe Yamma Ahmadzai tilhørte.
Yamma Ahmadzai kommer fra Afghanistan og storbyen Kabul. Han efterlader sig to forældre og tre yngre søskende. Den afdødes far Habibullah Ahmadzai underskriver sig med titlen ‘oberst’, og han er angiveligt officer i den afghanske hær, selvom han er bosat i Aarhus.
Det vides ikke om, Habibullah Ahmadzai er aktiv i Afghanistans hær i dag.
“Min elskede bror, Yamma Ahmadzai, er gået bort og vendt tilbage til sin skaber. Må Allah give dig Jannat al-firdaws,” lyder det fra lillebroren Sohrab Ahmadzai.
Yamma Ahmadzai var ansat på det privatdrevne psykiatriske bosted, og han var forholdsvis uerfaren indenfor arbejdsfeltet. Han studerede på pædagoguddannelsen.
29-årige Yamma Ahmadzai vægttrænede, talte flydende afghansk og dyrkede islam samt koranens lovord.
Flere muslimer i Yamma Ahmadzais omgangskreds skælder efter knivoverfaldet ud på statsminister Mette Frederiksen og andre danske folketingspolitikere, som de beskylder for at have svigtet psykiatrien. De mange muslimer forlanger yderligere danske skattekroner tilført de psykiatriske behandlingssteder.
En af Yamma Ahmadzais muslimske venner er rasende og kalder den mistænkte knivmand, og angivelige psykiatriske patient, for “19-årig gummitarzan” og “storbarn”.
Ahmadzai-klanen har påbegyndt et islamisk sørgearrangement i familiens hjem i Aarhusområdet. På grund af coronakrisen opfordrer den afghanske oberst Habibullah Ahmadzai de besøgende til maksimalt at være 20 personer på besøg ad gangen. Desuden skal de mange muslimer prøve at begrænse kondolencerne rent tidsmæssigt.
Der har tidligere været mistanke om voldsomme coronasmittekæder i de muslimske miljøer i Aarhus, når der har været islamiske storbegravelser og velbesøgte sørgearrangementer i private hjem.
Politiet har ikke offentliggjort oplysninger om, hvad, der førte til knivoverfaldet på afghanske Yamma Ahmadzai.

Se også
Nytår: Indvandrere trodsede coronapåbud og indtog området omkring Københavns Rådhusplads

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE