Oraklerne

Anna Mee Allerslev er på flere måder en temmelig uheldig person for sig selv og sine omgivelser. Og det siger jeg ikke kun pga. den nuværende situation, hun befinder sig i, som må siges at være 100% selvforskyldt.

De Radikale har om nogen været medvirkende til, at vi på uheldigvis i dag ser koranklodser i gaderne, indvandrebander som raserer landet over, tiltagende parallelsamfund, daglige skyderier i Københavnsområdet og… ja, man orker næsten ikke at remse listen, da den kun bliver længere og længere -og mere brutal for hver dag der går.

Men selvom jeg er meget uenig med Anna Mee, så har jeg alligevel én ting tilfælles med hende. Nemlig at vi begge er adopteret.
Og jeg må sige, at jeg tit har undret mig over, hvordan der kan være så stor forskel på hendes og mine oplevelser, ud fra det perspektiv, at hverken hun eller jeg ligner en dansker.

ANNONSE

Når hun siger, med hendes stålfaste blik i øjnene, at hun siden barnsben har oplevet, at danskere igennem tiden har kaldt hende racistiske ukvemsord og gjort hende utrolig ked af det med deres fremmedfjendske bemærkninger, på grund af hendes udseende, så har jeg svært ved at genkende det billede, hun tegner af danskere.
Det kan da godt være, at der er nogen, som har omtalt min hudfarve på en negativ måde, da jeg var dreng. Men det er ikke noget, som jeg hverken er traumatiseret over eller har behov for at bruge som argument for, hvordan folk ser på mig i dag eller har set mig gennem årene.
Jovist findes der racisme. Det anerkender jeg fuldt ud!

Men det er klart, at når man som etnisk, lys dansker bliver mødt med sådanne argumenter (af Anna Mee og desværre ofte alt for mange adopterede eller andre med et ikke dansk/vestligt udseende), så har man stort set kun ét valg -og det er at bøje hovedet, lægge sig fladt med og samtidig give vedkommende fuldkommen medhold i, hvor synd og forfærdelig det er for den pågældende person. Ellers er man pr. definition racist!

Men Anna Mee og Co. er ret snu. Og de ved det godt.
For de bruger bevidst deres etnicitet til at få medlidenhed (og i nogle tilfælde ‘stemmer’). Og er man uenig, er man blot et endnu mere modbydeligt, fremmedfjendsk og racistisk menneske!

Men der er noget, som jeg har svært ved at forstå ved hendes påstand. For nu, hvor det ikke er asiatiske kvinder, som er overrepræsenteret i fængslerne rundt om i landet, -eller asiatiske kvinder som raserer store dele af København med skyderier og bandekonflikter, -eller asiatiske kvinder som står for langt de fleste sexovergreb mod piger og kvinder i nattelivet, -eller asiatiske kvinder som topper listen af vold og trusler mod lovlydige borgere, – så undrer det mig, at folk ikke råber samme racistiske ting efter mig, der er meget mørkere i huden end hun, lige så ofte som de har gjort/ gør mod Anna Mee!?

Een ting må man dog give hende; hun har været en usandsynlig dygtig og professionel offerkortspiller. Så dygtigt at hun i en ung alder fik tilegnet sig en borgmesterpost i landets største kommune.

Men fordi vielsen på rådhuset var baseret på magtmisbrug, grådighed og fine fornemmelser, så begik Anna Mee den fatale fejl, at hun havde stirret sig blindt på, hvor gennemført brylluppet skulle være.
Hendes offerkort var pludselig ugyldig, sat ud af spil og kunne ikke trækkes, da kritikken først begyndte.
Det havde hun glemt.
Og det tabte hun på.
Nu er der kun tilbage og håbe, at kaviaren og den søde champagne smagte hende!

 

Christian Frei er fra Sønderjylland, men født i og adopteret fra Sri Lanka

ANNONSE

Ét svar til “Når der ikke er trumf i race-offerkortet”

  1. Glennie Sørensen siger:

    Det er også vel lige så meget racisme, når berigerne, kalder os etniske Danskere, for kartofler, svin eller kufar, på lige fod med, hvis vi kalder dem for sandniggere eller perkere, forskellen er blot, at de trækker offerkorten med det samme, mens vi vantro hvide svin og kartofler, er fuldstændige ligeglade, det er jo blot ord fra nogle der hader os, og derfor tæller de ikke, kom øgenavne derimod fra nogle der betød noget positiv for os, så ville de gøre ondt.