Nyt

DR forklæder til tider sine venstreorienterede holdninger som underholdning i den letbenede genre.

I Aftenshowet kan seerne opleve en særudgave af radioprogrammet Sara og Monopolet, hvor kendte politikere, kunstnere og repræsentanter fra eliten giver den jævne dansker gode råd. Gæsterne har ofte det til fælles, at de repræsenterer venstrefløjens holdninger.

Tirsdag aften bestod det ræverød gæstepanel af en rød politiker, en rød popmusiker og en meget rød universitetsprofessor.

Ida Auken sidder i folketinget for Socialdemokratiet. Den tidligere minister har før været medlem af Det Radikale Venstre og SF.

Ida Auken kommer fra den meget venstreorienterede Auken-klan. Hun er datter af socialisten og SF’eren Margrethe Auken, der blandt andet kæmper palæstinensernes kamp.

Bagved står popmusikeren Simon Kvamm, der støtter ‘en rød regering’, når der er folketingsvalg.

Simon Kvamm er gået så langt, at han har kaldt den tidligere chefredaktør, Lars Hedegaard, for ‘syg’, fordi Hedegaard ikke deler Kvamms ideologi.

Simon Kvamms kone er journalist. Hun har i en årrække været ansat på DR. Simon Kvamm har også selv været ansat på DR, og han har netop haft hovedrollen i en tv-serie på licenskanalen.

Popsangeren Simon Kvamm er i den grad på hjemmebane i DR-studiet.

Sidst men ikke mindst er den ekstremt venstreorienterede universitetsprofessor og filosof, Vincent F. Hendricks, inviteret i studiet.

Den halvsorte professor fra Københavns Universitet er stærkt engageret i race og racismedebatten – ikke mindst qua sin egen hudfarve og etnicitet.

Ifølge Vincent Hendricks, som er amerikansk statsborger, så er racismen et systemisk problem, som sorte oplever i deres hverdag.

“Man oplever det (racismen, red.) i sit gadebillede, ikke nødvendigvis det systemiske hele tiden, men at du bliver mindet om din farve, din race og din identitet på forskellig vis,” siger Vincent Hendricks.

ANNONSE

Universitetsprofessoren, der ofte blander egne holdninger og lærerbøgerne sammen, udtaler sig gerne om den venstreorienterede identitetspolitik, der fremmer ekstreme politiske ståsteder i samfundet.

Det kan ganske enkelt ikke blive mere venstreorienteret, når Danmarks Radio inviterer kendte mennesker i studiet, der skal rådgive licensbetalerne.

Spørg dig selv: Hvor tit ser man farverige folk som DF’eren Martin Henriksen, Nye Borgerliges Mette Thiesen og Rasmus Paludan fra Stram Kurs i DR’s underholdningsprogrammer?

Den nationalsindede højrefløj er forvist fra DR’s udsendelser, fordi medieeliten ikke bryder sig om islam- og indvandringskritikere.

ANNONSE