Kommentar

Vagthold vs. politiaktion

Der bliver mere blåt lys, flere på skadestuen, mere overtid for politiet. Hvad er omkostningerne for samfundet i bred betydning? Spørgsmålene står i kø, men stilles ikke.

 

Venstrefløjen har lavet et stort nummer af hvor meget vagtholdet omkring Rasmus Paludan koster. Men når man ser hvad politiet bruger resurser på, blegner Paludan-vagtholdet. Og der bliver bare flere og flere overskrifter af typen: Massiv politiaktion i nat.

Venstrefløjen har lavet et stort nummer ud af hvor meget vagtholdet omkring Rasmus Paludan koster. Nogle har endog antydet, at han selv har bedt om det, og godt må slås ihjel. Selv Naser Khader har stillet et spørgsmål til ministeriet om hvad vagtholdet koster.

Men når man ser hvad politiet bruger resurser på, blegner Paludan-vagtholdet. Og der bliver bare flere og flere overskrifter af typen: ”Massiv politiaktion i nat”.

En dramatisk episode udspillede sig i det vestlige Århus fredag nat, hvor en 34-årig mand er indlagt efter at være blevet stukket med en kniv.

Politiet var derfor massivt til stede ved Gellerupparken og Skejby Sygehus.

– Jeg kan bekræfte, at vi modtager en anmeldelse 01.18 om voldsom tumult på Gudrunsvej i Brabrand. Der er muligvis affyret skud. Da vi når derud, er der ikke nogen på stedet. Vi patruljerer efterfølgende nærområdet og Skejby Sygehus, hvor vi kan konstatere, at en mand er blevet stukket med en kniv, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Peter Halstrøm.

Den 34-årige mand er sluppet med overfladiske skader.

Politiet har desuden haft hundepatruljer ude for at undersøge området. Næste skridt er at afhøre implicerede personer, inklusiv den forurettede person, oplyser vagtchefen.

Tidligere var dette undtagelsen. Nu er det normen. Hvad koster en sådan aktion? Kunne Ekstrabladet finde på at stille spørgsmålet? Findes der overhovedet grænser for hvor meget samfundet skal finde sig i at måtte bruge på mennesker, der åbenlyst lever udenfor det danske fællesskab?

ANNONSE

Douglas Murray sagde under sit besøg i Oslo for halvandet år siden: -Vi må regne med at der vil være store befolkningsgrupper, der lever i åben trods mod vore værdier i al overskuelig fremtid.

Det ser vi nu udfolde sig. Men grupperne lever jo ikke adskilt, som begrebet parallelsamfund antyder.

Nej, deres unge mænd angriber både jævnaldrende og almindelige borgere og volden eksploderer.

Hvorfor er der ingen i medierne eller på venstrefløjen, der stiller spørgsmål om “omkostningerne”, både de økonomiske og de menneskelige?

Når Viby gymnasium må have terrorsikring, fortæller det noget om en ledelse, der ikke længere er i stand til at agere, den reagerer bare

 

ANNONSE