Kommentar

Røg stiger op fra en skorsten blandt højhusene i byen Tangshan i Hebei-provinsen i Kina, 18. februar 2014. Foto: Petar Kajundzic/Reuters/Scanpix

 

“Klima-antiklimaks 7”

I den absurde selvpiskning for «bæredygtighed» og «grøn omstilling», er vi kommet til «Jordens Overforbrugsdag» eller «Earth Overshoot Day». 1. august var nemlig den dag, vi havde «opbrugt jordens ressurser for i år», og hvert år kryber datoen længere og længere tilbage. Det pudsige er, at det er folk i Vesten, som skal piskes til grøn lydighed og skære ned for forbruget, mens Kina, Indien og Afrika er mere i pagt med naturen, selv om de forurener helt uhæmmet, og hver eneste dag skaber 200.000 flere forbrugere på Jorden. Så hvem skaber overforbrug, sagde du?

I år faldt altså denne mærkværdige markering den 1. august, og Norge (som andre vestlige lande) står naturligvis svært dårligt, når det gælder «økologiske fodaftryk». Det føjer sig ind i den nuværende socialistiske kampagne om, at alt er den hvide mands skyld, og at vi derfor bør opgive vor civilisation, kultur, værdier og nationer og lade den 3. verdens uskyldsrene proletariat overtage det alt sammen, for da bliver nemlig alt i orden. Af de 134 lande, som tænketanken «Global Footprint Network» har opregnet, ligger Norge som nummer nitten, mens lande som Marokko, Niger og Vietnam ligger nærmest bunden – og er dermed mest «miljøvenlige». Frem med cyklen alle mand, så går vi baglæns ind i Maos drømmesamfund.

NRK er naturligvis ukritisk med på selvpiskningen.

Hvis hele verden havde levet som os affalds-nordmænd, var datoen for «Jordens overforbrugsdag» faldet allerede 12. april, og vi havde haft behov for 3,6 jordkloder hvert år – hævdes det. Du er altså et ondskabsfuldt natursvin, som ødelægger det for både Jorden og alle andre mennesker – det til trods for, at du bor i et af verdens allerreneste lande, hvor det at værne om naturen har været vigtig siden 1960’erne, hvor alle lossepladser er afviklet, og næsten absolut alt bliver samlet ind, recirkuleret eller lavet om til energi. Men det bliver bare aldrig godt nok, gør det? Det er problemet med fanatiske aktivister: Jo mere du følger deres diktat, desto mere magt får de, og desto mere misfornøjede bliver de med alle omkring sig. Nej, det bliver aldrig godt nok, uanset hvad du gør. Det er selve din eksistens, som for dem er problemet nu.

ANNONSE

La oss høre hva CICERO-forsker Marianne Tronstad Lund siger til NRK:

«En lille andel af verdens befolkning forbruger i dag størsteparten af Jordens resurser. Og det er oftest i den nordlige og vestlige dele af Verden. Nordmænd er storforbrugere af varer, som produceres i andre lande, og vi slipper for ansvaret for udslippet fra produktionen i de lande.»

Det faktum, at Vesten allerede betaler for varerne, de køber fra disse lande, har ingen betydning for klimahysterikerne, som har shanghaiet alt, hvad der er af naturbeskyttelse på  globalismens og den grønne socialismes vegne. Siden der knapt er mere at rydde op i her i Norge, er der bare én ting at gøre: Beskylde os for at andre vælger at forurene deres egne lande uden at rydde op, og tvinge os til at betale for det også. Det er så absurd, at man må være CO2-forgiftet for at forstå det. Og vent lidt: Er det virkelig sandt, at 1 mia. mennesker i Vesten forbruger flere resurser end 6,5 mia. ikke-vestlige? Det lyder som et mærkeligt regnestykke, så hvor er beviserne?

Statssekretær (en slags viceminister, red.) i Klima- og Miljødepartementet Atle Hamar hægter sig ukritisk på dette ulogiske narrativ og understreger, at Norge er ledende på klima- og miljøpolitik. Han henviser til regeringens satsning på «cirkulær økonomi» (det jeg kalder «grøn planøkonomi») som et vigtigt greb for at reducere nordmænds «globale klimaaftryk». Ifølge Hamar er reducerede udslip også et mål for flere af Norges største sektorer.

«Vi har en maritim sektor, som er i fuld gang med en overgang fra fossilt brændstof til lavudslip eller nuludslip. I tillæg hertil har Norge påtaget sig en lederrolle, når det gælder om at gøre transportsektoren udslipsfri og gøre det lønsomt at vælge elbil.»

Med forbrug skal Jorden reddes fra os! Hurra!

Her ser vi, hvordan den gigantiske norske indkøbsfest af elektromatriel, kobber og nye elbiler tolkes som et tegn på «mindre forbrug». Vi ser også, hvordan klima-aktivisme kobles til absolut alt inden for beskyttelse af naturen og trumfer alle andre hensyn – dette til trods for at CO2 er plantenæring, som gør alting grønnere og vore afgrøder større, og 25 års kamp mod udslip af denne plantenæring (heldigvis) er en total fiasko. Udslippene øger kun jævnt og stadigt, fordi der bliver flere og flere energiforbrugere på Jorden, og stadig flere lande får en højere levestandard – ikke mindst i et land som Kina, hvor det at spise kød tidligere var en luksus, men nu er blevet stadigt mere almindeligt. Så slap af: Det er ikke dig. Det er dem.

Klima-aktivismen blandes sammen med et villet selvbedrag, som ikke stemmer overens med fakta, og det ødelegger alt, som før var en ægte værnen om naturen. Det gør, at selv statssekretærer ikke evner at have mere end én tanke i hovedet, og NRK journalister stiller naturligvis ingen kritiske spørgsmål. Tvært imod kan NRK vel konstatere, at der er total sejr for deres klima-propaganda, som har stået på uden modstand i årevis. Klima-kritikere kommer slet og ret ikke til orde i statskanalen, derfor skriver jeg om det her på Document.no. Nogen må jo gøre det.

Det burde snarere hedde «Verdens Selvbedragsdag»

Det er ikke Vesten, som forbruger for meget. Det er snarere for mange mennesker på Jorden totalt, som forbruger, og snart bliver vi yderligere fem milliarder forbrugere – takket være ikke-vestlige lande. Dette er ikke et tema for «Earth Overshoot Day», Cicero, eller departementet. Ingen vil tale om den vanvittige populationstilvækst, som foregår i ikke-vestlige lande, og derfor er det ikke noget problem. At du spiser kød er derimod problemet og skal verden komme tilbage i balance, må du flyve lidt mindre. (Så kan “klima-pingerne” flyve lidt oftere til klimamøder – gerne for også at shoppe lidt). Har du hørt mage til ævl? Og kortslutningen stopper ikke der:

Samtidig med at de grønne socialister ønsker, at Vesten skal forbruge mindre, ønsker de at flytte flest mulig mennesker fra fattige lande til Vesten, så de kan forbruge meget mere. Og som om det ikke var nok, ønsker de, at jordens milliarder fattige skal øge deres levestandard, noget som igen vil give en massiv øgning i resurseforbruget. Det hænger ikke sammen logisk, fornuftigt eller matematisk, men ikke en hjernecelle bliver brugt på de gigantiske selvmodsigelser, og nåde den, som minder dem på det. Så kommer der personangreb. Bare vent at se. Jeg må gøre mig klar. (Suk…)

Bagved synger islamiske lande, som styrer FN

Det er statistik fra FN, som indeholder den nyeste information om menneskets «økologiske fodaftryk», som bruges i beregningen af «Earth Overshoot Day». Udregningen af resurseforbrug sker gennem Global Footprint Network, og ser først og fremmest på udslip af CO2, men også på forbrug af areal til fiskeri og landbrug. Det er en meget dårlig metode til at finde svar på disse spørgsmål, og det giver sig mærkelige udslag:

Vi skal ikke adoptere den livsstil, som folk i Mongoliet har, for de ligger langt over Norge i resurseforbrug – faktisk mellem Emiraterne og Bahrain. Hvis vi derimod begynder at leve som i Marokko eller Vietnam (hvilket ingen i Vesten vil), vil Gaia altså få det bedre, og verden blive et bedre sted at være. Men disse beregninger siger ingenting om, hvad der vil ske i fremtiden, når vi bliver 13 milliarder mennesker. (Og ingen ved, om populationstilvæksten vil stoppe der). Og det er det, som er interessant.

Problemet er, at FN i høj grad er overtaget og styret af ikke-vestlige og islamiske lande, som er fjendtligt indstillet til Vesten, forlanger flere af vore penge, og naturligvis mener, at enhver debat om populationstilvækst er den rene gift, siden det er imod Guds ord. Havde kvinderne selv kunnet vælge i disse religiøse macho-lande, ville de ikke have ødelagt sig selv gennem at få otte børn, men havde nøjedes med tre. Men nej: Forsøger du at starte en debat om populationstilvækst, bliver du øjeblikkelig arresteret. Derfor er der kun hykleri, selvbedrag, selvpiskning og virkningsløs aktivisme tilbage.

En beregningsmodel for fremtidig resursefordeling?

Der flyver vældig mange påstande rundt om vort «overforbrug» og løsninger på det, but lo & behold: Det er praktisk talt umuligt at finde gode beregningsmodeller, som underbygger påstandene. Vil det virkelig hjælpe, at vestlige mennesker forbruger lidt mindre, samtidig med at der bliver 1,4 millioner flere mennesker på Jorden hver eneste uge? Er det sandt? Vil det hjælpe at omfordele resurserne mellem vore 7,5 mia. mennesker nu? Og hvad sker der, når vi bliver 13 mia., som alle behøver mad, vand, energi og tøj? Har vi så brug for 3,5 jordkloder, eller flere? Hvor er matematikken?

Af ren frustration og nysgerrighed bestemte jeg mig i 2016 for at lave en ny beregningsmodel på det her, og med lidt uofficielt input fra forskningsafdelingen i SSB, kom jeg frem til briefing med det snørklede navn «Ressursfordeling med Økende Populasjon. Forslag til beregningsmodell basert på bruk av Minimum Consumer Units (MCU)» som ligger på min blog «I Det Blå Hjørnet». Den har nogle ganske interessante observationer – for dem, som måtte være i det alleryderste nørdede hjørne.

Men det, som træder frem, er, at vi har tre valg: At vi stopper populationstilvæksten. At vi alle frivilligt lever på eksistensminimum. Eller at vi finder 3 nye jordkloder. Bliver vi 5 milliarder flere mennesker, behøver vi at finde resurser, mad, vand og plads til 5 milliarder flere. Det VIL gå ud over naturen, ligesom det gjorde, da vi fordoblede os fra 3 til 7 milliarder. At tro noget andet er selvbedrag, men dagens «naturbeskyttere» tror, at sparepærer og elbiler skal løse den gordiske knude. Så er vi langt ude.

I mellemtiden, på Norway Cup.

Hele Ekebergsletta i Oslo er fuld af fodboldglad ungdom denne uge, og dermed er også sletten fuld af politisk korrekt påvirkning om, hvor slemme vi vestlige er, hvor meget vi forbruger og tilsviner kloden, og hvor vigtigt det er, at gennemføre den imaginære «grønne omstilling». Politiet laver aktiviteter for ungdommen i «bærekraftteltet» og Coca Cola reklamerer mod sukker. (Tænk om ungerne fik noget energi i sig undervejs). Denne grønne idioti er nemlig en kvasireligion, som de vil presse ind under huden på ungdommen og gøre til barnetro, så det bliver et instinkt, de ikke længere stiller spørgsmål ved, når de bliver voksne. For grønne socialister er det trods alt vigtigere at lære børn, hvad de skal tænke, end hvordan de skal tænke.

Nu må det altså være nok!

WWF har lavet en liste over, hvad man bør gøre for at reducere sit klimaaftryk, og den ser sådan ud:

• Reducer forbrug ved at tænke dig om en ekstra gang, før du køber nyt

• Køb ting af god kvalitet og reparer dem, når de bliver ødelagt (lykke til med det)

• Hvis du skal skaffe dig af med noget, så sørg for, at det får nyt liv ved at blive genbrugt

• Flyv mindre privat og på job

• Brug kollektivtransport, cyklen og benene

• Brug energieffektive løsninger i egen bolig og på jobbet

På baggrund af disse regler, (som snart bliver strammet op), har jeg lavet en liste over enkle tiltag, du bør tage i brug for at reducere smitten fra klimahysteri, selvbedrag og hippie-moralisme til dig selv og dine børn, og den ser sådan ud:

• Du lever i verdens reneste og mest recirkulerende land, så du har ingenting at skamme dig over.

• Det er lande udenfor Europa, som skaber plastforurening, affaldsbjerge og resursekriser. Ikke os.

• Det er ikke os, som skaber befolkningseksplosion af nye forbrugere.

• Fossil energi er en velsignelse, og den opretholder civilisationen og madvareproduktionen.

• CO2 er ikke forurening, men livsnødvendig plantenæring, som holder hele naturen i live.

• Spis godt, varieret, og ikke for meget, så går det ok. Du redder ingenting ved at blive veganer.

• Cyklen er en u-lands løsning. Det er ikke fremtiden.

• Husk, at for grønne fanatikere så bliver det aldrig godt nok, uanset hvad du gør.

• Klimaskifte er naturlig. Det, som truer naturen, er vores antal, ikke CO2.

«Bæredygtighed» handler ikke om, hvad man forbruger, men hvor mange, som forbruger.

Hvis vi sætter det mål at være 2 mia. mennesker på Jorden om 500 år, (tænk på et tal) vil alle kunne leve som en sædvanlig, moderne norsk familie, inklusive flyrejser og privatbil, og det vil være fuldstændig bæredygtigt. Men det kræver noget helt andet end selvbedrag, klimasludder og letkøbte løsninger på imaginære problemer, drevet af modvilje mod at diskutere fremtidens alvorlige og ægte problemer.

Det er på tide at afslutte klimahysteriet og tage ægte naturbeskyttelse tilbage, og tage det alvorligt. Derfor vil jeg tale lidt mere om populationstilvækst i en senere «Klima-Antiklimaks». Hæng med, og husk: Du er flink, miljøvenlig og grøn nok, som du er, og behøver ikke at skamme dig over at bruge bilen eller grillen. Det er godt nok nu.

 

Linker:

https://www.nrk.no/urix/nordmenn-blant-verstingene-pa-globalt-klimaavtrykk-1.14147490

http://kentand.blogspot.com/2016/10/ressursfordeling-med-kende-populasjon.html

 

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

ANNONSE

Læs også

Læs også