Nyt

Ifølge loven er det først tilladt at affyre fyrværkeri fra dags dato, men det er selvfølgelig ikke en lov der i praksis kan håndhæves, og da slet ikke på multikulturelle Nørrebro. Retsordfører Kristian Hegaard har lige været på TV2 News for at forklare, at politiets magtesløshed skyldes den unødvendige grænsekontrol, men han er radikal, og hermed inhabil i disse spørgsmål. Pressefotos har flere illustrative videoer om ‘fyrværkerikrigen’ på Nørrebro mv., hvad eksempelvis inkluderer angreb på bus og taxi, angreb med bomberør mod politiindsatsleder og civil politi.

Bemærk at politiet forklarer de manglende sigtelser med at da de pågældende overtrådte maskeringsforbuddet. Fra BT – Fyrværkeri-krig på Nørrebro: De skyder på alt og alle.

“Som du kan se i videoen ovenfor har der lige været en større forsamling unge mennesker, der har skudt massivt med fyrværkeri mod hinanden på Nørrebro.

Mere præcist drejer det sig om området omkring den Røde Plads, Mjølnerparken og Esromgade, og de fyrværkerigale unge og deres håndtering af samme bekymrer vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer. …

De unge derude, de skyder efter alt og alle med romerlys og bomberør, og det skaber jo en utryghed hos borgerne i området, så vi bliver nødt til at gøre et eller andet, men det er en ulige kamp, og ligeså snart vi forsvinder igen, så starter det jo forfra,’ siger han.

I forbindelse med optøjerne fortæller Henrik Stormer også, at der er blevet skudt med fyrværkeri efter betjentene…”

“Unge løber frem og tilbage på gaden og fyrer af, selvom politiet er i området, og de kaster fyrværkeri mod hinanden og mod bygninger… De er tydeligvis helt ligeglade med, om folk kommer til skade. (Øjenvidne til BT, 26. december 2019)

“… jeg har oplevet flere unge skyde med kanonrør mod bygninger herude, også mod den bygning jeg bor i. Det er forløbet hele måneden, men det er først nu, at det er gået ud over nogen.” (Øjenvidne om en Helsingør-episode til Ekstra Bladet, 26. december 2019)

“Flere steder på Nørrebro i København blev der torsdag aften skudt med fyrværkeri mod busser, taxaer og personer. Det oplyser vagtchef Henrik Stormer ved Københavns Politi. – Det ser voldsomt ud. De skyder efter hinanden, og de skyder efter forbipasserende, fodgængere og biler. Jeg er lige ved at sige, at alt med en puls på Nørrebro er i risikozonen, sagde Henrik Stormer…” TV2 Nyhederne, 26. december 2019)

“Vi har ikke sigtet nogen for anvendelse af fyrværkeri uden for den lovlige periode (27. december til 1. januar, red.), da det simpelthen var umuligt for os, idet de alle sammen løb mørkklædte rundt med hætter trukket ned over ansigterne.” (BT, 27. december 2019)

ANNONSE