Nyt

Sønderborg Boldklub lyder historisk, men klubben hed tidligere Sønderborg Inter, og der er intet historisk over den. Et hurtigt tjek bekræfter fordommene. En historie fra JV.dk – Efter ballade, trusler og vold: Fodbolddommere opfordres til at undgå kampe med én bestemt klub.

“For første gang i Sønderjysk Fodbolddommerklubs historie går de nu ud og anbefaler deres dommere ikke at deltage i kampe med en bestemt klub. Det er Sønderborg Boldklub (SB), der ikke kan forvente, at der kommer en uddannet dommer til deres seniorholds kampe.

Det sker på grund af disciplinære problemer og for mange episoder, hvor dommerne har følt sig utrygge, når SB er det ene hold på banen. Senest ved en futsalkamp i Broager, hvor en 25-årig SB-spiller nikkede en 21-årig tidtager en skalle, så han brækkede næsen.

– Det er aldrig sket tidligere, at vi på den måde skrive direkte ud til vores dommere. Vi har skrevet ud til vores 110-115 medlemmer, at vi ikke kan anbefale, at de dømmer kampe, hvor Sønderborg Boldklub er involveret, før der er skabt en situation, hvor det er sikkert for vores dommere at deltage. … Der har simpelthen igennem de senere år været for mange episoder med disciplinære sager, vold, trusler og utryghed. Nu har vi fået nok, siger Holger Martensen, der er formand for Sønderjysk Fodbolddommerklub under DFU – der nu hedder Danske Fodbolddommere – tidligere Dansk Fodbolddommer Union.”

Holdopstilling, Sønderborg Boldklub, 2019; Grafik: Facebook)

“Det er den enkelte dommer, der afgør, om han ønsker at dømme kampe, hvor Sønderborg boldklub medvirker. Denne beslutning skal dommeren kunne tage på et fuldt oplyst grundlag. Vi kan ikke garantere for jeres sikkerhed. Vi ønsker jer de bedste vilkår og er optaget af, at jeres sikkerhed, er til stede alle kampe.” (Sydvestjysk Dommerklub)

ANNONSE