Kopierede/fra hoften

“Man skal vist være blind, døv eller ideologisk forblændet for at ignorere sammenhængen mellem jihad og terror og koblingen mellem muslimsk tilvandring og et stedse mere forhøjet sikkerhedsberedskab.”, skriver Mikael Jalving, direkte henvendt til terrorforsker Magnus Ranstorp. Fra Kristeligt Dagblad – Muhammed-krisen gør fortsat Danmark til Skandinaviens mest terrortruede land.

“Gårsdagens aktion viser, at Danmark er Skandinaviens mest terrortruede land. Det vurderer Magnus Ranstorp, docent ved det svenske forsvarsakademi. Ifølge ham ligger en ‘giftig cocktail af årsager’ bag truslen. Den væsentligste forklaring er dog stadig krisen omkring de 12 satiriske Muhammed-tegninger i 2006..

Muhammed-tegningerne symboliserer stadig en konfrontation mellem islam og Vesten for de her grupper. Men Syrien-problematikken er også en del af konflikten. Samtidig skaber den polariserede debat i Danmark også en følelse af undertrykkelse og uretfærdighed blandt nogle,’ siger han og peger på, at S-regeringens hårde kurs mod IS-fremmedkrigere også kan have pustet til ilden. …

Men ifølge Magnus Ranstorp er julen set fra terroristernes synspunkt et ideelt tidspunkt for et angreb. Det skyldes først og fremmest, at julen samler mange mennesker, og i mindre grad, at den har en symbolsk betydning som kristen højtid.”

ANNONSE