Nyt

Det er ikke kun ph.d. Tore Refslund Hamming, der mener Danmark vil blive et sikrere land, hvis fængslede Islamisk Stat-støttere repatrieres i en dansk kontekst. Magnus Ranstorp er på lidt på linje, og vurderer at repatrieringen ikke vil have ‘en signifikant indflydelse på sikkerhedsniveauet’, omend han dog erkender at de tilbagevendne terrorsympatisører selvfølgelig skal ‘overvåges’.

Det foregår således en prioritering, en prioritering, der sagens natur har meget lidt med videnskab at gøre. Fra Jyllands-Posten – Terrorekspert kommer med en klar anbefaling til den danske regering om de danske børn i Syrien: Få dem hjem.

“Lørdag skrev Ekstra Bladet om, hvordan den danske regering i september sidste år blev advaret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) om, at der er en risiko for, at de danske børn, der befinder sig i de to syriske fangelejre al-Hol og al-Roj, bliver smuglet ud af Islamisk Stat for at blive trænet til terror.

Magnus Ranstorp… vurderer, at det er sandsynligt, at udsmuglingen foregår: ‘Jeg har hørt om smugling af børn med deres forældre. Al-Hol har omtrent 400 vagter til 65.000 indsatte, så det er i hvert fald en mulighed. …’

Han kommer derfor med en klar anbefaling til den danske regering.

‘Jeg vil helt klart sige: Få dem hjem. Det er nemmere at kontrollere dem, når de er i Danmark.…,’ siger han.”

ANNONSE

Mest læst