Nyt

Den 32-årige danske mand, der er varetægtsfængslet for bortførelse og voldtægt af den danske 13-årige Filippa, bliver nu efterforsket i forbindelse med bortførelsen og drabet på den 17-årige Emilie Meng i 2016. Dansk TV2 har fundet ud af, at manden ejede en bil af nøjagtig samme mærke, model og farve, som politiet ledte efter, men ikke kunne finde nogen ejer til i 2017.

Emilie Meng havde været på bytur i Slagelse, da hun forsvandt efter at have sagt farvel til sine venner på Korsør station natten til den 10. juli 2016. Eftersøgningen af ​​den forsvundne 17-årige involverede hele Danmark, og mere end 2.500 mennesker stillede op i et fakkeltog for at mindes hende, få dage efter hun blev fundet i et vand på Regnemarken ved Borup på Midtsjælland, 1. juledag samme år.

Onsdag stod det klart, at dansk politi nu også efterforsker, om den 32-årige har noget med dette uopklarede drab at gøre.

Onsdag oplyste bistandsadvokaten for Emilie Mengs mor, at politiet over for hende har bekræftet, at de også i den sag efterforsker den 32-årige.

– Jeg har været i kontakt med politiet, som har bekræftet, at de selvfølgelig også vil kigge på Emilie Meng-sagen, fortalte Mai-Brit Storm Thygesen til B.T. (TV 2 Danmark)

Politiet fandt ikke bilen

Mere end et år efter bortførelsen af ​​Emilie Meng, den 20. juli 2017, kom Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi med nye oplysninger i sagen:

– En af overvågningsvideoerne fra Korsør Station viste en bil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen10. juli 2016 klokken 04.07 – omkring det tidspunkt, hvor den dengang 17-årige Emilie sidst blev set, lød det fra politiet i et opslag på Facebook.

Optagelserne af bilen var af så dårlig kvalitet, at det tog specialister flere måneder at identificere mærke, model og farve. Men politiet mente med stor sandsynlighed at vide, at det var en Hyundai i30 i en lys farve, og de efterlyste derfor vidner, der havde set bilen. Politiet understregede samtidig, at det ikke var sikkert, at bilen eller bilens fører havde noget med Emilie Mengs forsvinding at gøre. (TV2 Danmark)

Dansk TV2 skriver derefter, hvordan Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi efterforskede mere end 400.000 biler, uden at komme nærmere nogen ejer eller forklaring. Selv da et vidne meldte sig tre måneder senere, kom politiet med noen løsning:

ANNONSE

Et vidne havde fortalt politiet, at hun, få dage efter at Emilie Meng var forsvundet, havde set en mistænkelig mand og en hvid eller lys bil på en markvej ved Naturområdet Regnemark Bakke tæt ved Borup. Det var få hundrede meter fra, hvor Emilie Meng blev fundet død i en lille sø.

– Hun beskriver, at der står en mand ved siden af bilen, måske en håndværkertype, som det bliver beskrevet, og det ser ud til, at han bærer på noget tungt, men hvad kan hun ikke sige noget om, fortalte Søren Ravn-Nielsen, der på daværende tidspunkt var efterforskningsleder på sagen.

Heller ikke denne efterlysning førte til noget gennembrud i sagen. (TV2 Danmark)

Mediehjælp

Da 32-åringen blev anholdt, begyndte dansk TV2 at søge i offentlige registre:

Efter anholdelsen af den 32-årige, hvis navn TV 2 er bekendt med, har TV 2s journalister søgt via Bilbogen.

Her fremgår det, at den sigtede 32-årige 3. maj 2016 registrerede gæld i en sølvgrå Hyundai i30. Altså nøjagtig samme mærke, model og farvenuance som den bil, der to måneder senere ifølge politiet befandt sig ved Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set.

Ifølge Bilbogen havde den sigtede frem til 2021 gæld i bilen. Han må med andre ord formodes at have været ejer af bilen på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt. (TV2 Danmark)

Politiskandale

En dokumentar i tre dele om Emilie Meng-sagen, som Danmarks Radio lavede i 2019, antyder langt hen ad vejen en skandaløst dårlig politiefterforskning. Emilies mor, Helene Meng, var blandt de stærkeste kritikere af politiets efterforskning:

Hun står frem i en ny DR-dokumentar i tre afsnit. Her bliver der sat spørgsmålstegn ved en række forhold i politiets efterforskning. Blandt andet om bevismateriale kan være gået tabt, fordi flere overvågningsoptagelser fra de mulige flugtveje fra Korsør aldrig er blevet set igennem. (DR)

Nu siger dansk politi, at de selvfølgelig vil se, om den 32-årige kan sættes i forbindelse med flere uopklarede sager.

Anholdt 32-årig havde samme type bil, som blev efterlyst i Emilie Meng-sagen (TV 2 Danmark)

Ny DR-dokumentar sår tvivl om politiets efterforskning i Emilie Meng-sagen (Danmarks Radio)

Emilie Meng – en undersøgelse går galt (Dokumentar i tre dele af Danmarks Radio)

ANNONSE