Kommentar

Der har ikke været en mer elegant First Lady siden Jaqueline Kennedy. Melania er “stunning” og stiller alle andre First Ladies i skyggen..

På dette topmøde er det blevet tydeligt, hvem der er chefen. Medierne forsøger febrilsk at konstruere konflikter og konfrontationer. Hvis ikke Macron så Adam Schiff. Men Schiff plasker rundt i en lille andedam, han selv kommer til at drukne i.

Donald Trump dominerer scenen, og Demokraterne og medierne kan ikke andet end at bekræfte at han er chefen. I dag konstruerede de en konfrontation mellem ham og Macron. Den, som så eller hørte pressekonferencen, så en hanekamp. Men ingen var i tvivl om hvem, der var den største hane i kurven.

Trump kunne tillade sig at spøge: Sådan snakker en politiker når han ikke vil sige noget, en reference til spørgsmålet om hjemtagning af IS-krigere.

“This is why he’s a great politician, because that’s one of the greatest non-answers I’ve ever heard,” Trump joked.

Journalisterne leder efter konflikter mellem Trump og andre lande og når der ikke er nogen, laver de en.

De følger et skema og når det ikke passer bliver de forvirret:

Tidligere på dagen havde Trump sat skabet på plads og irettesat Macron for at så tvivl om NATO:

-Det, Macron sagde, var dybt uansvarligt (at NATO er hjernedødt). Er der nogen som behøver NATO så er det Frankrig, sagde Trump.

Der har været spændinger mellem Trump og Macron længe, men personligt har de en brugbar tone. Spændingerne kommer af politiske uenigheder. Macron vil gerne at Paris, Bruxelles og Berlin tager en lederrolle nu, hvor Storbritannien er på vej ud. Men det er ikke let at danse med Angela, for slet ikke at snakke om bureaukratiet i Bruxelles.

ANNONSE

Trump har også problemer med sit embedsværk, som modarbejder ham så godt de kan.

”Resistance” positionerer sig før offentliggørelsen af Horowitz-rapporten næste uge. Der kommer stadig afsløringer i Washington Post, Daily Beast og andre medier som skal tage brodden af rapporten: Ifølge enkelte er der uenighed mellem justitsminister William Barr og ombuddet, Michael Horowitz, om legaliteten i kontraefterretningen mod Trump-kampagnen. Horowitz mener det var legitimt, Barr mener det var dybt problematisk at Trump aldrig blev varslet. Demokraternes leder i Senatet, Dianne Feinstein, blev varslet da FBI opdagede at hendes chauffør gennem mange år var kinesisk spion. Hvorfor blev Trump ikke varslet, hvis FBI mente at russerne forsøgte at komme på indersiden af hans kampagne? Eller mente de at Trump samarbejdede med russerne? Det er det, Demokraterne fortsat mener, men der er aldrig fundet bevis for det, ikke efter mindst tre kvart år med kontraefterretning og ikke efter to år med specialefterforsker Bob Mueller. Det er dette ”nada”-resultatet som gør at Barr mener, at det FBI drev på med var spionage.

Men Demokraterne fortsætter som om ingenting var hændt, som om mistankerne er lige så stærke i dag.

Lederen af efterretningskomiteen, Adam Schiff, stod i dag frem i forbindelse med oversendelse af rapporten efter høringerne til justitskomiteen i Repræsentanternes Hus.

Han sagde at Trump nu for anden gang er taget i at søge assistanse hos en fremmed magt for at påvirke et valg.

”Resistance”-medier i og udenfor USA lader som de ikke hører, hvad han siger. De nikker bare.

Der er ikke fundet noget bevis for det Schiff siger. Han begynder med konklusionen og leder så efter beviser. Men alle, som hørte høringerne, ved, at Republikanerne pillede udsagnene fra hinanden.

Den konsensus mellem vidnerne som Schiff henviste til, findes kun i hans eget hoved. Det Demokraterne under Schiff og Pelosi har drevet på med er manipulation og løgn.

De snakker højt om forfatningen, mens de samtidig undergraver den.

Det Demokraterne vil er at indføre et parlamentarisk system, hvor Kongressen kan vedtage mistillid mod præsidenten og vælte ham. Mange europæere er ikke klar over at USA ikke har et parlamentarisk system. De synes det Demokraterne siger lyder fornuftigt. Det er jo det system europæerne har.

Men USA er en republik, med meget større magt til præsidenten, men samtidig klare afgrænsninger, som skal hindre magtmisbrug.

Demokraterne er de virkelige populister. De vil lade Kongressen vedtage mistillid, flere af kandidaterne som Elizabeth Warren vil afskaffe valgmandskollegiet. De ønsker at indføre åbne grænser og ingen ID-kontrol ved stemmeurnerne. Det vil være et direkte-demokrati som vil sikre Demokratisk kontrol for al fremtid. Men da vil USA ikke længere være en republik.

Demokraterne er skruppelløse, magtsyge.

Hvis vælgerne skulle lade sig forføre, vil USA være slået ind på en vej mod borgerkrig.

Trumps vælgere vil aldrig gå med til at politiet henter deres våben, som mange Demokrater går ind for.

Der er en råhed bag Demokraternes politik, som langt overgår Trump.

Den nye kandidat, Michael Bloomberg, hævder at Kina ikke er et diktatur. Det var Tucker Carlson som havde fundet et klip frem, hvor Bloomberg roser Kinas omstilling til grøn politik, selv om de fortsætter med at bygge kulkraftværker.

-De er nødt til at lytte til borgerne, som ikke må tøve, sagde Bloomberg.

-Mener du Xi Jinping bryder sig om, hvad folket mener, spurgte intervieweren.

-Ja, han må nødvendigvis være lydhør overfor deres mening, sagde Bloomberg.

-Så du mener Kina ikke er et diktatur, spurgte journalisten.

-Kina er ikke et diktatur, sagde Bloomberg.

Det var en utrolig udtalelse. Men det er det rationale vestlige forretningsfolk bruger for at fortsætte handelen med Kina på trods af afsløringerne om brutalitet og overvågning uden sidestykke.

Trump har sprængt hul i denne facade. Nyheden om at der måske ikke bliver nogen handelsaftale før efter valget i november næste år, slog ned som en bombe.

Den skal forstås ud fra hvad der sker: Hongkong. Trump ser at Kina er ved at pådrage sig problemer som gør at regimet svækkes. Det er ikke gået op for Europa, hvilket nederlag demonstranterne har påført Beijing. Trumps støtte er et strategisk træk og langt vigtigere hvis man er for demokrati, end det ”Resistance”-medierne formår at se.

Rollerne er byttet om: De har i tre år sagt at Trump kan lide at være i selskab med diktatorer. Men det er ham, som har udfordret det største diktatur af dem alle, Kina, Demonstranterne i Iran ved også, at de har Trumps støtte.

Trump er ved at blive et frihedssymbol for undertrykte mennesker.

Det forstår ”Resistance”-medierne og Demokraterne ikke. De tror, at det de holder på med er vigtigt.

Trump har et politisk instinkt og en strategisk plan som han følger. Det har Resistance-bevægelsen ikke. De lever af eder og galde, mens Trump leverer resultater.

Gæt hvem, der ler til sidst

 

ANNONSE