Nyt

Juletræet på Brønshøj Torv fik lov at funkle i sin strålende juleglans mindre end et døgn.

Fredag aften blev julelysene tændt i københavnerbydelen akkompagneret af slikposer til børnene og liflige juletoner fra den lokale kirkes børnekor. Sognepræsten Peter Nejsum fra Brønshøj Kirke holdt en inkluderende tale til de fremmødte borgere – men det var ikke nok.

Mindre end et døgn efter julehyggen på byens torv kunne arrangørerne melde, at juletræets lyskæder er klippet over. Dermed ser det sort ud for julen i Brønshøj.

Brønshøj Torv ligger tæt på indvandrerghettoerne Tingbjerg og Bellahøjhusene, og flere butikker i området oplever jævnligt uhensigtsmæssig adfærd, trusler og tyverier.

Det lokale torv kom i mediernes søgelys i foråret 2019, da en lokal pølsevogn måtte lukke på grund af chikane og trusler fra en gruppe unge mænd med anden etnisk herkomst end dansk.

»Til sidst følte jeg mig nærmest truet og turde ikke fortsætte. De smed kanonslag ind under pølsevognen og startede motoren, og sådan blev det ved,« sagde den skrækslagne ejer af pølsevognen.

ANNONSE

Indehaveren af pølsevognen på Brønshøj Torv kunne også berette om tilråb, der gik på, at ejeren »kunne proppe grisene op et vist sted«.

Ejeren af pølsevognen opgav at politianmelde chikanen fra de lokale migranter, der ikke tolererer svinekød på Brønshøj Torv:

»Det er de ligeglade med. De har ingen respekt for politiet. Det er der ingen, der fatter. Det er jo det, der er så forfærdeligt. De står bare og griner ad dig. Det er ingen trussel at true med politiet … Politiet ved godt, at de bare griner ad dem,« sagde pølsevognsejeren.

I december sidst år besluttede det lokale Fakta-supermarked at ændre lukketiden fra 21 til 18 efter, at butikken over længere tid havde døjet med tyverier, uro og trusler mod de ansatte.

I februar 2019 blev Netto i Brønshøj udsat for et tyveri, hvor tre maskerede mænd greb en cola hver og råbte »i dag er det gratis« på vejen ud. Det er ikke første gang, at noget lignende sker i Netto.

I dag har Netto indført den sikkerhedsforanstaltning at hyre vagter, når det er nødvendigt for at sikre kunder og medarbejdernes tryghed.

Men utrygheden i den plagede københavnerbydel stopper ikke her.

På Brønshøj Bibliotek, der ligger lige ud til Brønshøj Torv, har man oplevet større grupper af unge mænd, der opholder sig i lokalerne og skaber en utryg stemning.

Biblioteket har flere gange over de seneste par år været nødt til at ændre i åbningstiderne. Borgerne i Københavns Kommune har kunnet læse følgende, når de besøgte Brønshøj Bibliotek:

»Vi har midlertidigt indskrænket den selvbetjente åbningstid om aftenen på grund af uhensigtsmæssig brug af biblioteket.«

Københavns Politi har ikke fundet gerningsmændene til det målrettede hærværk på det københavnske juletræ på Brønshøj Torv. Tidligere har det politisk korrekte politi haft svært ved at erkende problemerne i bydelen.

»Mig bekendt er der ikke et generelt problem med chikanerier i Brønshøj og omkring Brønshøj Torv,« udtaler en sektionsleder fra Københavns Politi.

Lige nu er det uvist om, der igen kommer julelys på grantræet på Brønshøj Torv. Organisationen bag julebelysningen melder om en tom pengekasse, men borgerne samler ind til nye funklende lyskæder.

Spørgsmålet er, hvor længe en eventuel ny julebelysning får lov at hænge på byens juletræ.

(Mere om den lukkede pølsevogn på Brønshøj Torv her)

Se også
Endnu et dødeligt terrorangreb på London Bridge: 28-årige Usman Khan, terrordømt pakistaner på udgang

ANNONSE