Nyt

Det gik hårdt for sig i Stuttgart lørdag aften. Politiet i byen “har aldrig oplevet magen”.    

Stuttgart blev natten til søndag hærget af voldsomme optøjer, vandalisering, storstilet plyndring og angreb på politiet. Af forskellige filmklip og referater fremgår det at indvandrere stod centralt i hændelserne.

Politiet rykkede ud med store styrker, men blev alligevel nærmest overmandet af de hærgende vandaler. Antallet af deltagere synes uklart, og rapporterne varierer. Der var ifølge LatestNewsEurope tusindvis af mennesker indblandet, med kurdere og tyrkere som centrale i det hele.

The Guardian opererer med et noget lavere tal, og melder om at 400-500 unge angreb politiet. Det allerede kraftigt mobiliserede politi måtte da bede om yderligere forstærkninger for at kunne stå imod pøblen. Til slut var noget nær 300 politifolk sat ind. Mellem 12 og 20 af disse skal være blevet skadet, rapporterne springer på dette punkt.

I tillæg til at butikker blev plyndret, blev politibiler ødelagt, under tilråb som ikke lød til at komme fra “etniske tyskere”.

Situationen udartede sig mere eller mindre til et gadeslag og mindede om revolution, ifølge forskrækkede øjenvidner.

Her er nogen af de talrige videoklip som nu cirkulerer fra hændelserne, en søgning på nettet giver tilgang til endnu flere:

 

 

 

 

Der skabes indtryk af et tilnærmelsesvist civilisationssammenbrud.

 

Af de mange film, som nu ligger ude på nettet, får man definitivt indtryk af at dette i stor grad (i al hovedsag) drejer sig om mænd med indvandrerbaggrund. Men der kan ikke udelukkes et mere blandet billede.

ANNONSE

Efterhånden flyttede de hærgende aktonister åbenbart deres fokus over på samfundet generelt, og på politiet. I følge Stuttgarter Zeitung skal der ikke have været nogen åbenbare politiske motiver bag optøjerne.

«Fuck the police, fuck the system»,

er blandt de udråb man hører i enkelte af de mange videoklip som cirkulerer efter hændelserne.

Sådan beskrives situationen af nyhedsnetstedet LatestNewsEurope:

”Den sydvestlige tyske by er vidne til en forfærdelig nat med oprør og plyndring, med flere politibetjente såret, da tusinder af mennesker, tog til byens centrum.” Situationen er fuldstændig ude af kontrol, ”sagde politiet. En konflikt mellem to bander af indvandrere, kurdere og tyrkere, blev antaget at være årsagen. ”

Mens LatesNewsEurope altså siger, det hele skal have haft udspring i et opgør mellem grupper af tyrkere og kurdere, opgiver The Guardian en narkokontrol fra politiet mod unge som årsagen.

Politiet havde uanset hvad hænderne fulde, og meldte ifølge LatesNewsEurope dette mens optøjerne foregik:

«” Situationen er fuldstændig ude af kontrol, ”sagde en talsmand for politiet. ”Det udvikler sig til rigtige optøjer,” tilføjede de.

Cirka tyve personer skal være arresteret.

The The Guardian citerer en politileder i Stuttgart:

”Det var utrolige scener, der har efterladt mig målløs. I mine 46 år som politimand har jeg aldrig oplevet noget lignende, ”sagde politichef i Stuttgart Frank Lutz.

Stuttgarter Zeitung beskriver det som «borgerkrigslignende tilstande», «en frygtelig nat», og melder om at politikere fra forskellige partier nu kræver tiltag og handling.

ANNONSE