Nyt

Mickaël Harpon, terroristen som torsdag dræbte fire politifolk i politiets hovedkvarter i Paris, plejede omgang med personer som tilhører salafistbevægelsen. Det oplyser kilder med indsigt i efterforskningen til Le Figaro.

Set i sammenhæng med at Harpon var stoppet med at hilse på kvinder, observationer af ham i djellebah (den lange, hvide herrebeklædning) på vej til moskeen og hans natlige «Allahu akbar»-råb mindre end et halvt døgn før drabene, vil denne lækage fra efterforskningen yderligere underbygge hypotesen om at drabsmanden var en radikaliseret islamist.

Med tanke på at terroristen, som selv blev dræbt af politiet efter de fire drab, arbejdede i en enhed som også indhentede efterretning om radikalisering af jihadister, rejses også spørgsmålet om hvor meget hemmelig information fra politiet som Harpon kan have viderebragt til salafistmiljøet.

Efterforskningen af drabene blev fredag overtaget af anklagemyndighedens nationale terrorenhed, efter at sagen først var havnet hos statsadvokaten i Paris.

Konvertering til islam er ikke et automatisk tegn på radikalisering, siger en regeringstalskvinde.

ANNONSE