Nyt

Merhawi Aregai blev skudt og dræbt 8. marts. Han var en ledende skikkelse i Lejonen, en af Stockholms kriminelle bander.  (foto: politiet)

En dødspatrulje mistænkes for at stå bag op imod 10 drab i Stockholm på knapt to år. Det seneste fandt sted søndag, da en 18-årig blev skudt i Järfälla.

Den blodige bandekrig i den vestlige del af Stockholm har stået på i snart to år. Hvor mange drab, der kan kobles til konflikten, er ikke kendt, skriver Aftonbladet.

Søndag blev en ung mand fundet død i et skovområde i Järfälla. Vidner skal hav set fire mænd køre fra stedet i en hvid bil. Politiet var søndag meget tilbageholdende med oplysninger om dødsfaldet, men fortalte dog, at hændelsen blev efterforsket som et drab.

Aftonbladet skriver, at de fire mænd skal udgøre en central del af bandemiljøet, som de seneste år har været i intern konflikt i Stockholm. Ifølge avisens kilder skal den kriminelle bande også stå bag dobbeltdrabet på to svenske brødre fredag den 2. december i sidste år.

Document: To skutt og drept i Stockholm – politiet angripes på åstedet

De to brødre blev skudt og dræbt på en café i forstaden Rinkeby lige udenfor Stockholm. Politiet jagtede i den forbindelse fire mænd – de samme fire mænd, som stod bag søndagens drab, ifølge Aftonbladet.

ANNONSE

En extremt våldsbenägen gruppering uppges ligga bakom dubbelmordet och enligt Aftonbladet källor är det ”polisiärt uppklarat” att fyra identifierade unga män ligger bakom dådet.

Skyderiet i Rinkeby blev senere også sat i forbindelse med et drab i Tensta i Stockholm som fandt sted 13. december sidste år. Hertil kommer forbindelse til en anden skudepisode, som fandt sted tidligere på dagneden 13. december.

– Det ser extremt bra ut utredningsmässigt, säger en källa till Aftonbladet.

Onsdag 9. marts blev to personer skudt i hovedet i en bil i Kista nord for Stockholm. Den ene døde med det samme, den anden døde senere af sine kvæstelser på sygehuset.

Dobbeltdrabet var de seneste a fem drab som fandt sted i Stockholm på 36 timer, den 8. og 9. marts i år. Alle drabene blev betragtet som en del af et opgør mellem dybt kriminelle bander. 10. marts havde politiet i Stockholm totalt 47 drab og 57 drabsforsøg under efterforskning.

Document: Gjengleder drept – skutt i hodet. Fem drap på 36 timer i Stockholm.

De fyra utpekade unga männen är mellan 18 och 20 år gamla och uppges utgöra en ”dödspatrull” i konflikten – med närmare tio liv på sina samveten. Flera av morden uppges likt Järfälladådet och kafémordet vara utredningsmässigt uppklarade.

På trods af dette, er banden fortsat på fri fod.

Enligt Aftonbladets källor misstänks ynglingarna nu ha dragit sig tillbaka från konfliktområdet och grupperat sig på hotell i Stockholmsområdet.

– De här fyra är extremt farliga, säger en källa.

Efter dobbeltdrabet på Cafe Mynta i Rinkeby startede politiet en såkaldt «särskild insats» for at pågribe de skyldige.

– Vi ska se till att lagföra de som begår dessa grova brott och göra vårt yttersta för att skapa lag och ordning, sa Ulf Johansson, regionpolischef i ett pressmeddelande.

Nu er den «särskilda insatsen» afsluttet bekræfter den tidligere næstkommanderende i indsatsen, Christoffer Wedelin. Ingen er pågrebet.

 

Aftonbladet: ”Dödspatrull” tros ligga bakom närmare tio mord

 

ANNONSE

Ét svar til “Sverige: Dødspatrulje bag 10 drab siden december”

  1. Glennie Sørensen siger:

    Jeg ved en ting med sikkerhed, det bliver meget værre, og Sverige i dag, er Danmark om 10 år…