Kommentar

Hvorfor har Facebook kunnet indføre en censur på sit sociale medie, der minder om totale staters praksis – man erklærer et menneske for en ikke-person der ikke må nævnes, med mindre han svines til. Hvorfor kan Facebooks kommunikationschef i Norden komme med et sådant statement uden blusel?

Fordi de etablerede medier selv har nogle af de samme holdninger som Facebook. Når Berlingerens Søren Schauser skal referere Nye Borgerliges forslag om samråd med statsministeren om Facebook-censuren, får han sig selv til at skrive:

Tommy Robinson, med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon, har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer.

Medierne har deltaget i britisk justitsvæsens justitsmord på Tommy Robinson. Robinson er ikke “berygtet for opviglen til vold mod muslimer”. I så fald er Berlingeren “berygtet for opviglen til vold mod højrefløjen”. Den slags uhørt propaganda mod et enkelt menneske er selve forudsætningen for Facebooks digitale udslettelse af Tommy Robinson.

ANNONSE

Det er et stift stykke at ville introducere læserne for Nye Borgeliges forslag ved at svine personen, som Facebook har erklæret krig, til.

Facebooks erklæring af Tommy Robinson, som en ikke-person er et stykke Orwellania. Det er en prøveballon. Hvis Facebook kan dømme et menneske til social død er det en magtdemonstration, der berører ytringsfriheden i hele samfundet.

Berlingeren lader som om man ikke forstår det. De omtaler Robinson som om han fortjener det. Palle Weiss er også bovlam i Jyllands-Posten. Han remser Robinsons synderegister op – BNP, English Defence League, Pegida, men han nævner ikke at Robinson har brudt med dem alle sammen, fordi han ikke ville være med til at radikalisere mennesker i retning mod vold, det stik modsatte af hvad Berlingeren skriver.

Sandheden er at Tommy Robinson er et offer for en stat, der har tilvalgt islam og muslimerne og følgelig bliver paranoid overfor sin egen befolkning. En talentfuld arbejderklassedreng bliver en trussel. Billederne, der viste britiske soldater der spontant viste deres begejstring for Robinson, skræmte livet af forsvarsledelsen. Selv de mest moderate soldater blev fyret.

Robinson handler i bund og grund om vi skal forsvare vores nationalstater eller undsige dem. Danske medier tør ikke åbent erklære sig anti-nationale. Men de hetzer Trump og Robinson hver eneste dag. De driver en systematisk desinformationskampagne.

Det ved vi, som er så heldige og privilegerede at vi kan bruge flere timer hver dag på at følge USA. Det, de danske medier rapporterer fra USA, er Demokraternes og de Trump-hadende mediers løgne. Det er ren propaganda.

Hvordan tror danske medier de kan overleve, hvis de systematisk bedrager og lyver for deres publikum?

Virkeligheden byder altid på overraskelser.

Facebook har en mørk side og Peter Andreas Münster viste den i fuld offentlighed. Den kendte blogger Paul Jospeh Watson har tidligere henledt opmærksomheden på en Facebook-policy, hvor det hedder at det er lovligt at benytte vold mod mennesker, der spreder had. Statementet blev senere trukket tilbage.

Community Standards update published by Facebook states (emphasis mine); “Do not post: Threats that could lead to death (and other forms of high-severity violence) of any target(s) where threat is defined as any of the following:

Statements of intent to commit high-severity violence; or

Calls for high-severity violence (unless the target is an organization or individual covered in the Dangerous Individuals and Organizations policy)….”

Facebook legitimerer trusler og vold mod personer de selv har kategoriseret som farlige

Men det er samme holdning Münster bekræfter: Hvis man sammenligner et menneske med Ratko Mladic, hvad er det så man signaliserer? Mladic står for krigsforbryderdomstolen i Haag. Robinson er på fri fod. Fortjener han egentlig det? Fortjener han at leve? Facebook lægger op til at nogen skal tage hånd om sagen.

Så langt er vi kommet, og medierne og politikerne lader som ingenting.

De er imod radikalisering, men i virkeligheden tilrettelægger de præmisserne for en radikalisering af deres egen befolkning.

ANNONSE