Nyt

Facebook i Storbritannien fjerner English Defence League, British National Party og Britain First. Ikke bare er de selv permanent udelukket, det bliver også personer eller grupper som linker til dem eller udtrykker støtte, skriver Guardian..

Years after the company first dismissed fears it was empowering extremists, Facebook has permanently banned a number of far-right organisations and individuals including the British National party (BNP), the English Defence League (EDL) and Britain First .

The ban, which came into effect at midday on Thursday, extends beyond the groups and individuals specifically cited as hate organisations: posts and other content that “expresses praise or support” for them will also be banned, as will users who coordinate support for the groups.

Dermed optrapper Facebook en kamp mod højresiden, som begyndte i februar da Tommy Robinson blev smidt ud. Guardian påpeger en vigtig ændring: Før kunne politiske modstandere – som Facebook og Guardian kalder “white nationalists” – få lov til at poste indlæg, hvis de gik udenom begreber og formuleringer som Facebook ikke kan lide. Men nu er det slut. Nu er det ”over and out”.

The move is the latest in a series of crackdowns by Facebook, beginning in February when it banned the rightwing activist Tommy Robinson under the same rules, and continuing in March when it reversed a longstanding policythat had allowed “white nationalists” and “white separatists” to post on the site, provided they steered clear of promoting “white supremacy”.

Men man behøver ikke engang promovere “hvid supremachisme” for at blive klassificeret som en. Facebook har store, brede definitioner på “had” og en sådan almenmenneskelig følelse som had kan ramme enhver, særlig hvis modtageren har retten til at definere budskabet. Så er du udleveret til andres forgodtbefindende.

ANNONSE

“Our work against organised hate is ongoing and we will continue to review individuals, organisations, pages, groups and content against our community standards.”

Det er ikke vanskeligt at se for sig, at disse kampagner kan udvides og blive politiske våben som kan ramme folk og grupper, som i dag tror de ikke er i søgelyset, og til sidst dem, som selv udpeger de skyldige. Historisk erfaring tilsiger at der findes en indre dynamik i sådanne bevægelser.

Facebooks blik er rettet mod højresiden. Hvis ikke Facebook viser vilje til at være lige så nådesløs ovrtfor islamister, og indtil nu tyder kun meget lidt på det, – vil Facebook blive opfattet som politisk partisk med de følger det vil få.

In a statement, Facebook said: “Individuals and organisations who spread hate, or attack or call for the exclusion of others on the basis of who they are, have no place on Facebook. Under our dangerous individuals and organisations policy, we ban those who proclaim a violent or hateful mission or are engaged in acts of hate or violence.

Hvis nogen skulle indvende, at islamister langt overgår “hvide nationalister” når det gælder både had og diskriminering, er det bare et lille eksempel på hvilket minefelt Facebook bevæger sig ind i.

Labour er helt for

Arbejderpartiets Yvette Cooper roser Facebook og mener selskabet ikke går langt nok. Der bør også være økonomisk straf for de selskaber, der publicerer sådant materiale, dvs. internetleverandørerne skal gøres ansvarlige.

The move was welcomed by the Labour MP Yvette Cooper, the chair of the home affairs select committee, who called it “long overdue”.

“These measures are a necessary first step but there should additionally be independent regulation, as well as meaningful financial penalties for companies who are too slow to deal with illegal, violent and extremist content within a strict timeframe,” she said.

“All companies need to be accountable for the material they host or publish and take some responsibility. We all know the appalling consequences there can be if hateful, violent and illegal content is allowed to proliferate.”

Regeringens plan

Den britiske regering fremlagde sidste måned en plan om at gøre Storbritannien til det sikreste land at gå online i. For at gøre nettet trygt må det renses, ikke bare for ulovligt indhold, men også for det som er lovligt, men skadeligt. Tyg lidt på den formulering.

Facebook’s actions come the week after the UK government announced a plan to make Britain “the safest place in the world to go online”. In a white paper, outlining its intended legislation, the government suggested platforms such as Facebook should be held responsible not only for removing illegal content, such as the promotion of terror or child abuse imagery, but also for removing so-called “legal but harmful” content, including disinformation, cyberbullying, and content promoting suicide and self-harm.

Guardian er selv medskyldig i brændemærkning af personer eller grupper og deltager aktivt i bekæmpelsen af Tommy Robinson. Hvilket ansvar de pådrager sig, hvis der tilstøder Robinson noget, synes ikke at afficere avisen.

 

Facebook bans far-right groups including BNP, EDL and Britain First

ANNONSE