Nyt

Det var de berygtede sigøjnere fra Levakovic-klanen, der stod bag optøjer og en aggressiv fangeflugt på et dansk hospital.

Sigøjnergangsteren Gimi Levakovic’ bror – 45-årige Django Levakovic – er nu på fri fod efter, at romaklanen hjælper den udviste migrant med at flygte fra fire fængselsbetjente.

Mandag eftermiddag narrer den fængslede Django Levakovic de naive danske myndigheder. Den farlige røveridømte roma fortæller, at han vil besøge sin syge mor Rubinka Levakovic på Bispebjerg Hospital i København. Men det hele er et stort veltilrettelagt flugtforsøg.

Fire fængselsbetjente, der er bevæbnet med slagvåben og peberspray, eskorterer Django Levakovic, der er iført håndjern og jernkæder om livet. Django Levakovic er en farlig mand, der er udvist af Danmark på grund af grov kriminalitet, der blandt andet tæller et voldsomt hjemmerøveri mod en svagelig ældre mand.

Da betjentene fører Django Levakovic væk fra sin syge mor, går Levakovic-klanen amok. Både ældre og yngre medlemmer af romafamilien laver optøjer på hospitalet.

Fængselsbetjentene må bruge deres slagvåben, og de anvender peberspray mod Danmarks mest kriminelle familie. En familie, der samtidig er indehaver af den uofficielle rekord for kontanthjælp og sociale ydelser.

Sygebesøget bliver afsløret som et flugtforsøg, da Levakovic-klanen skaber uroligheder, mens de afskærmer Django Levakovic fra fangevogterne. Django Levakovic kaster sig ind i en ventende lyseblå muskelbil på svenske nummerplader og forsvinder ud af fængselsmyndighedernes greb.

ANNONSE

Flere fængselsbetjente får ‘knubs’ under urolighederne med romaerne, men de slipper uden varige skader.

Der går derefter hele fire dage, inden Københavns Politi efterlyser den 45-årige røveridømte roma. Django Levakovic får et forspring på flere dage, fordi politiet tager mere hensyn til en udvist hjemmerøver end til den danske befolkning.

Det naive danske politi forsikrer samtidig borgerne om, at Django Levakovic IKKE er farlig. Det vil familien til en 77-årig mand, der blev udsat for et groft hjemmerøveri nok ikke erklære sig enig i.

Django Levakovic og hans bror stjæler flere tusinde kroner fra den 77-årige mand, da manden befinder sig udenfor en kiosk i sommeren 2012.

Levakovic-brødrene kigger i mandens pung, og de finder hurtigt hans adresse. De bundkriminelle sigøjnere tropper op hjemme hos den mand, som de har bestjålet og røver ham nu for anden gang – denne gang i mandens eget hjem. Sigøjnerne endevender offerets hus, skærer puder op og vælter bøger ned fra reolen for at stjæle endnu flere penge.

I januar 2019 bliver Django Levakovic også dømt for blandt andet overtrædelser af narkotika- og våbenloven.

“Det er typisk jer! I dømmer mig altid falskt. I vil bare dømme mig, fordi jeg er en Levakovic,” råber Django Levakovic til dommeren i Københavns Byret.

Det kvindelige familieoverhoved Rubinka Levakovic dør mandag på Bispebjerg Hospital. Sigøjneren kommer til Danmark i 1970 sammen med sin ægtemand, hvor parret slår sig ned på en losseplads i Københavnsområdet. Siden har sigøjnerklanen stået bag tusindvis af forbrydelser og voldsom kriminalitet i Danmark.

Allerede i 1972 anbefaler politiet, at Levakovic-klanen bliver smidt ud af Danmark. Men den ‘godhjertede’ og noget naive socialdemokrat Anker Jørgensen får skaffet en opholdstilladelse til de kriminelle romaer. Den ræverøde statsministers naivitet skal komme til at koste danskerne dyrt i både kontanthjælp og forbrydelser.

“Vi giver vort ord på at overholde de danske love,” erklærer romafamiliens overhoved i 1972.

I dag er Django Levakovic udvist og dømt for røverier, narko og våben. Han er på flugt fra de naive danske myndigheder, der lod ham undslippe under et hospitalsbesøg.

Hvorfor giver myndighederne en udvist hjemmerøver lov til at besøge et offentligt sygehus, mens sigøjneren sidder bag tremmer?

Se også
DR-journalist Jeppe Gaardboe om AEH-overfald: “… en falsk historie, designet til at tilfredsstille et ukritisk publikum.”

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria