Nyt

Tyrkiske Arif Savran samler sin kølle op og løber ud af Christiania sammen med 20 andre voldsmænd.

Her lader de hætteklædte gerningsmænd deres slagvåben ramme en teenagedreng igen og igen. Tyrkiske Arif Savran svinger sin kølle mod den unge mands baghoved i en blodrus, og kort tid efter dør voldsofferet, der kun bliver 19 år.

I dag er de danske medier fyldt med historier om en 34-årig tyrkisk migrant, som danske myndigheder ikke må udvise til mandens hjemland Tyrkiet. Menneskerettighedsdomstolen har ydmyget danskerne endnu engang.

Medierne fortæller langt fra hele den grufulde historie om den tyrkiske drabsmand Arif Savran, som danskerne nu hænger på resten af hans liv.

Arif Savran kommer til Danmark med sin tyrkiske familie i 1991 og udnytter danskernes naivitet. Tyrkerne nyder den gyldne velfærdsstat, og Arif Savran begynder hurtigt på en lang kriminel løbebane.

ANNONSE

Det er ikke just raketforskere, som de danske politikere har lukket over grænsen. Arif Savrans far er psykisk syg og lider af skizofreni. Efter fem år i landet må de danske myndigheder tvangsfjerne den 10-årige Arif Savran, der er udsat for et alvorligt omsorgssvigt fra den tyrkiske familie.

Arif Savran er ofte på besøg i hjemlandet Tyrkiet, og han erklæres som værende ‘retarderet’ af de danske myndigheder.

Da tyrkiske Arif Savran som 15-årig er fængslet på en lukket institution, stikker han af og begår et groft gaderøveri. Alligevel bliver han ikke udvist til sit hjemland.

De danske myndigheder lukker i stedet den småtbegavede tyrk ud i samfundet. Arif Savran udvikler et stort hashforbrug, og han begynder at opholde sig meget på Christiania.

Arif Savran beskrives som splejset med kort tætklippet sort hår, og han har desuden ‘en stemme som en pige’.

29. maj 2006 klokken 00.30 sælger to muslimske fætre fra Pakistan hash på fristaden Christiania. Det falder ikke i pushernes smag, og der samles et 20 mand stort tæskehold med baseballbat og jernkøller. Et af medlemmerne af tæskeholdet er Arif Savran.

Udenfor fristaden bliver de pakistanske hashsælgere opsøgt af tæskeholdet.

En 19-årig muslimsk hashhandler bliver tævet så voldsomt med køller og jernrør, at hans baghoved bliver kvast. Pakistaneren har sammen med sin fætter forsøgt at sælge fem gram hash.

“Han har aldrig deltaget i et slagsmål før. Han har heller aldrig før solgt eller røget hash,” fortæller en pakistansk kusine til voldsofferet.

Et døgn senere dør den 19-årige pakistanske mand, der lige er kommet tilbage til Danmark efter et tre-fire måneder langt ophold på en koranskole i Pakistan. Den 19-årige muslimske hashhandler er ud af en søskendeflok på seks. På hospitalet samles hurtigt 100 sørgende familiemedlemmer, og efterfølgende bliver liget af den unge mand sendt hjem til Pakistan, hvor han bliver begravet efter muslimske traditioner.

Da en ambulancen har kørt den pakistanske hashsælger væk fra Christiania, opsøger Arif Savran en veninde på fristaden og går til bekendelse:

“Vi slog ham i hovedet, så det sagde gunk-gunk,” fortæller Arif Savran.

Arif Savran virker oprevet, og han ryster over det hele lige efter overfaldet. Sammen med veninden går tyrken en tur udenfor Christiania, hvor de finder et jernrør i nattemørket, som de smider i en busk.

Arif Savran bliver dømt for det dødelige overfald på hashhandleren, og han bliver udvist til Tyrkiet i 2017. Men nu har Menneskerettighedsdomstolen slået fast, at den retarderede migrant skal tilbage til Danmark og alle de gode skattepenge.

“Det er positivt og glædeligt. Nu må vi så arbejde hårdt på, at han kommer tilbage til Danmark,” siger advokat Tyge Trier, der har ført sagen på vegne af den 34-årige tyrker.

Arif Savran og hans tyrkiske familie har kostet danskerne ufattelige summer og har derudover begået dødelig kriminalitet. Men prisen ser ud til at blive endnu højere for de danske skatteydere.

-Nu må vi så arbejde hårdt på, at han kommer tilbage til Danmark

Tyrkiske Arif Savran er dømt for mordet på pakistanske Khurram Waqar, der samme med sin fætter forsøgte at sælge hash på Christiania, og blev angrebet af et tæskehold. Savran beskrives som lettere retarderet, og har en behandlingskrævende psykisk lidelse. Fra JP.dk – Domstol: Udvisning af tyrker er i strid med rettigheder.

“Danmark har tirsdag tabt en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol om udvisning af en psykisk syg tyrkisk mand, der er dømt for vold med døden vil følge.

Det var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3, siger dommen, at udvise den 34-årige, som lider af skizofreni. Manden blev udvist til Tyrkiet i 2015.

… Han er dømt for et overfald, der førte til en 19-årig mands død på Christiania i maj 2006. Ved retten i Danmark blev han i første omgang idømt syv års fængsel og udvisning for bestandig.

I dommen fra Menneskerettighedsdomstolen, hvor fire af syv dommere stemte for brud på artikel 3, understreges det, at manden er alvorligt psykisk syg med behov for effektiv behandling.”

– Det er positivt og glædeligt. Nu må vi så arbejde hårdt på, at han kommer tilbage til Danmark og får sin medicinske behandling, siger advokat Tyge Trier, der har ført sagen på vegne af den 34-årige.

Danmark kan inden tre måneder anke sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

ANNONSE