Nyt

Her er et kort overblik vedrørende den afrikanske mand, der er sigtet for mord på tre personer, der boede i den samme ejendom i København.

Lual Yai Fayin Lual / James Schmidt (navneforandring på grund af kriminalitet). 27 år og fra Sudan.

– cirka 1999. Lual Lual kommer til Danmark som syvårig migrant fra Afrika sammen med sin familie.

– 2002. Lual Lual på 10 år mistænkes for at ville voldtage en pige på seks år.

Lual Yai Fayin Lual befamler små piger og kvindelige folkeskolelærere i Holbæk. Eleverne er generelt bange for den stærkt seksualiserede og afsporede afrikanske dreng.

– 2005. Den afrikanske mor kan ikke overkomme sin farlige 13-årige søn mere. Folk er bange for ham, og han råber ofte: “Jeg er guds gave til kvinder.”

Lual Lual bliver sendt i familiepleje. Der kan man heller ikke styre den farlige teenager. Afrikaneren bliver anbragt på ungdomsinstitutioner, hvor han bliver vurderet som farlig og sexfikseret. Personalet på en institutionen frygter, at han snart vil voldtage og overfalde kvinder.

– 2009. Lual Lual dyrker atletik i Fremad Holbæk og ses også i det vestsjællandske natteliv.

– 5. august 2009. Klokken cirka 22.00 tager den 17-årige afrikanske migrant en 14-årig pige med hjem. Lual Lual voldtager pigen. Bagefter filmer afrikaneren hende med sin telefon og tvinger hende til at sige, at der ikke er tale om en voldtægt.

Kort efter voldtægten af den unge pige bliver sudanersen fængslet på institutionen Sønderbro i København.

– 24. februar 2010. Ved aftentid får Lual Lual besøg på den lukkede ungdomsinstitution. Det er hans mors 30-årige veninde, der besøger den farlige afrikaner. Da de er alene i besøgsrummet, slår han hende i ansigtet flere gange og er tæt på at dræbe den 30-årige kvinde med et kvælergreb om halsen.

ANNONSE

Under voldsepisoden forsøger den afrikanske migrant at voldtage den 30-årige kvinde.

– 11. januar 2011. Lual Lual får som 18-årig en tidsubestemt forvaringsstraf, da han bliver vurderet som særdeles farlig. Han anker sagen til Landsretten.

– 30. juni 2011. Lual Lual bliver idømt forvaring i Østre Landret. Det er en juridisk rekord, at en så ung mand bliver erklæret farlig og får en forvaringsdom.

Retslægerådet beskriver, hvilken fare Lual Lual udgør for det danske samfund: “Nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed”.

– 12 april 2012. Højesterets dommere Niels Grubbe, Poul Dahl Jensen, Vibeke Rønne, Jens Peter Christensen og Michael Rekling ændrer forvaringsdommen til syv års fængsel for den 19-årige Lual Lual. De fem dommere ignorerer Retslægerådets farlighedsvurdering.

Det vides ikke præcist, hvornår han prøveløslades, men Lual Lual har selv oplyst i retten, at han forventede at blive løsladt i oktober 2016.

Højesterets afgørelse om at løslade den farlige afrikanske migrant får store følger.

– november 2014. Afrikaneren slår en fængselsbetjent og prøver at kvæle ham. Dommen er på kun 60 dage.

– februar 2016. Afrikaneren overfalder endnu en fængselsbetjent. Han mener, at fængselsbetjenten er racistisk overfor ham, og han slår ham med knytnæver. Igen prøver afrikaneren at kvæle fængselsbetjenten, der ender på hospitalet.

– sidst i 2017. Lual Lual er aktiv på sociale medier under sit nye navn James Schmidt. Han prøver derefter at begå sig i det københavnske musikmiljø som ‘manager’.

– februar/marts 2019. Tre ældre mennesker dør på Østerbro i København. De bor allesammen i det samme sociale boligbyggeri. Politiet mener, at den nu 27-årige Lual Yai Fayin Lual har ansvaret for mindst tre dødsfald, og flere mulige drab efterforskes lige nu.

– 10. marts 2019. Lual Yai Fayin Lual / James Schmidt varetægtsfængsles for seriemord.

Se også
Nej tak til Enhedslisten ‘s version af fred og kærlighed

ANNONSE