Nyt

 Pludselig – uden forklaring – dukkede der op terrorsikring ved Viby Gymnasium.

Jon Valdemar Andersen fra ‘Skoletryghed’ fortæller til Jyllands-Posten, at der hersker lignende forhold på ‘ca. 20 andre ungdomsuddannelser’, og enhver kan se, at hvor multikulturen vinder frem skrider hævdvundne normer. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der i sine yngre år kæmpede for åbne grænser, ser ‘en skæv elevfordeling’ som problemet, og den slags kan kun symptombehandles med tvang. Masseindvandringen rammer bredt, men der går nok nogle årtier før det påvirker Rosenkrantz-Theills private lystgård på det sydøstlige Bogø.

En historie fra JP.dk – Uro og utryghed på et gymnasium med mange tosprogede elever.

“En ny rapport om forholdene på Viby Gymnasium i det sydvestlige Aarhus tegner et dystert billede af virkeligheden på et gymnasium med en stor andel af elever med indvandrerbaggrund.

Slagsmål, konflikter, truende adfærd og en skolefest, der måtte udsættes på grund af trusler, er blandt de forhold, der bliver beskrevet i rapporten, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Flere elever fortæller om utryghed i klassen. Og rapporten konkluderer også, at en række elever tilsyneladende slet ikke er forberedt på, hvad det kræver at gå på gymnasiet.

Direktør Jon Valdemar Andersen fra det private konsulentfirma Skoletryghed, der på bestilling fra gymnasiets ledelse har udarbejdet rapporten, understreger, at det er en meget lille del af eleverne, der står bag uroen. …

‘Ungdomsuddannelserne, herunder gymnasierne, har i de senere år modtaget en del unge, som kommer med en skolefremmed baggrund. Det skaber en betydelig lokal udfordring for nogle gymnasier,’ siger han.”

“Jeg forstår rapporten sådan, at den beskriver, at det er en skæv elevfordeling, der fører til vold, konflikter og utryghed. Det er et billede, som jeg kan genkende andre steder fra. Derfor vil vi fordele eleverne bedre.” (Pernille Rosenkrantz-Theil, Undervisningsminister)

ANNONSE