Nyt

“Det er fint nok at sætte nogle flotte klimamål, men hvis man ikke også tager de første vigtige skridt, så kommer vi altså ingen vegne.”

Ordene kommer fra politikeren Ida Auken, der nu forlanger højere CO2-afgifter på flyrejser. Danskerne skal flyve mindre og betale mere for deres flybilletter.

Men den politiske hykler Ida Auken fra Det Radikale Venstre lever selv livet oppe over skyerne. Selv på korte rejser indenfor Danmarks grænser tager Ida Auken flyveren.

Da miljøhykleren Ida Auken skal til politikernes såkaldte ‘fætter-kusine-fest’ på Folkemødet på Bornholm for et par måneder siden, så dropper Ida Auken færge, tog og bus. Den radikale politiker tropper op i Københavns Lufthavn for at sætte sig ind i CO2-flyveren.

Ida Auken gider ikke den langsomme kollektive transport sammen med de almindelige danskere. Så hellere et hurtigt fly når hun skal den korte tur til solskinsøen Bornholm.

Den flyvende Ida Auken har en fortid som miljøminister og promoverer sig selv som en af de grønneste miljøkæmpere i Danmark.

Folketinget har fået en ny bejler til titlen som ‘flyverdronning’ efter, at Alternativets Carolina Magdalene Maier røg ud af folketinget med jetfart.

***

(Hvis man kigger nøje på billedet (nederst) af Ida Auken i lufthavnen, så kan man se TV 2 Nyhedernes studievært Cecilie Beck, der storgrinende er på vej ind i flyet. De danske journalister er nemlig lige så store miljøsvin som politikerne.)

(Mere om Carolina Maier her)

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige