Kopierede/fra hoften

De Radikales Morten Østergaard, 19. juni 2019 – Socialistisk Folkepartis Pia Olsen Dyhr 20. juni 2019

Klimahysterikerne fik et godt valg, særligt De Radikale og Socialistisk Folkeparti. Historien herunder illustrerer hvor lidt anvendelig MSM egentligt er, i forhold til forståelsen af væsentlige problematikker relateret til den fortløbende samfundsdebat. Det skyldes ikke kun forskeraktivister som DMI’s Steffen Malskær Olsen, men også massemediernes manglende evne og lyst til at dække en sag sag fra flere sider.

Man stiller ganske enkelt ikke kritiske spørgsmål til folk der mener ‘det rigtige’. Man kunne tweete et billede af et fyldt badekar, og postulere, at det beviser indlandsisens smelten – eller eventuelt, bruge den enlige gule badeand, som et eksempel på manglende artsdiversitet. På grund af menneskeskabt global opvarmning, forstås.

‘Se billedet: Den brændende sommersol har oversvømmet havisen i det nordlige Grønland’, skrev DR Online, og følger op med ‘Steffens billede fra Grønland gik viralt: Det er desværre ikke manipuleret’. Selvom forskeren allerede to dage efter det oprindeligt tweet vagt indrømmede, at billedet er ‘more symbolic than scientific’, så lod han sig bruge af medierne med bekvemme strategiske forbehold: ‘Interpretations are your own.’; ‘You can use it in any relevant context.’

ANNONSE

Opklarende artikel fra Berlingske.dk – Grønlandsfoto viser ikke klimakrise men almindeligt forår.

“I løbet af den seneste uge er et fotografi af en hundeslæde, der kører gennem smeltevand på en fjord ved Thule i det nordvestlige Grønland, gået verden rundt.

Men det opsigtsvækkende billede, der af flere er blevet brugt som et eksempel på voldsomme klimaforandringer, viser faktisk et helt almindeligt vejrfænomen i Nordgrønland.

Det fortæller en forsker og flere lokale indbyggere til Berlingske.

– Det sker altid, siger Apollo Mathiassen, som er fanger og kommunalpolitiker for Siumut i Avannaata Kommunia.

– Særligt deroppe ved Thule, hvor billedet er taget. Det kommer bare an på, hvor tyk isen er. Det kan ikke ske, når isen er tynd. Det er, fordi isen er så tyk – så er der ingen huller, som vandet fra den smeltede sne kan løbe igennem.

… Men fænomenet, der af lokale ifølge Berlingske kaldes ‘imaq’, er blevet observeret siden 1800-tallet.”

                           Collage: DR.dk/nyheder/viden/klima; Bemærk timingen…

“For få dage siden tog den danske klimaforsker Steffen et billede i Grønland. Billedet viser, at klimaforandringerne er i fuld gang med at ændre vores planet. Det er det, vi er oppe imod venner.” (De Radikales Morten Østergaard, 19. juni 2019)

“Men kig på det her billede. Læs hvad forskere råber op om i de her dage. Det er altså nødvendigt. Vi skal i gang. Og det haster…” (Socialistisk Folkepartis Pia Olsen Dyhr, 20. juni 2019)

“Fantastisk billede Steffen! Hårrejsende! Håber inderligt at I som forskere tager note af det her. Jeres gennemslagskraft ligger ik kun i jeres faglighed, men også I den historie i fortæller. I er nemlig derude. I ser hva vi andre kun hører om. Håber virkelig I tager det med jer!” (Lars Køhler, 18. juni 2019)

ANNONSE