Nyt

I ghettoområdet Tingbjerg i København er der indført kønsopdelt svømning. Det betyder forældre seks gange om året godt må overvære deres bøns træning, men det gælder ikke fædre.

De må ikke.

Det går ud over danske Mikkel Elsinger hvis datter deltager i svømningen.

“Jeg er helt med på, at man skal tage hensyn til hinanden, men jeg synes ikke, at dette er et rimeligt hensyn. Og jeg forstår ikke den forestilling, man har om mænd, siden udelukkelsen er nødvendig”

“Skal kulturerne lære at forstå hinanden, er man nødt til at mødes. Og ved at lave sådan nogle regler, adskiller man i praksis folk. Vi er blevet direkte opfordret til, at vi bare kan finde et andet svømmehold.”

Begrundelse for at der ikke må være fædre med til svømning er, at der skulle komme færre piger til træningen hvis den ikke er kønsopdelt.

Kommunen har ingen forståelse for den danske far og kulturborgmesteren skriver i et svar til ham, at sådan er det bare.

“Jeg håber, at I finder en måde at løse de praktiske udfordringer på, så din datter kan fortsætte sin svømmetræning,« skrev kulturborgmesteren.

Borgmesteren svarede 20. maj 2019, at kønsopdelt svømmeundervisning for mange piger og kvinder er en indgang til motion og godt samvær. At foreninger og klubber selv vælger, hvordan de sammensætter hold og undervisning. Og at hendes forvaltning havde i kontakt med Hovedstadens Svømmeklub, der gerne hjælper med at finde et andet hold til datteren.

“Jeg håber, I finder en god løsning”

skrev Alternativets Franciska Rosenkilde.

Berlingske – Mikkel Elsinger må ikke se sin datter svømme i Tingbjerg Svømmehal – for Mikkel Elsinger er en mand

ANNONSE