Kommentar

 

Muhammed var en stærkt suggestiv personlighed, som fik mennesker til at gå i døden for at erstatte oldtidens kristendom med islam. I dag er jihad ikke længere nødvendigt, for kristne ledere gør hvad de kan for at udbrede islam og vil gerne have flere moskéer og koranskoler.

Muhammed praktiserede det Gabriel lærte ham, for eksempel at syndere skulle straffes hårdt og nådesløst. Unge kvinder, som blev forelsket og havde sex før deres fædrene havde bestemt, hvem de skulle giftes med, blev pisket. Tyve som blev grebet på fersk gerning, eller som indrømmede deres brøde, fik hånden hugget af. En gang huggede Muhammed hånden af en tyv og hængte den derefter rundt om hans hals.

Profeten påpegede, at enhver troende skal følge Allahs strafbestemmelser, som de kommer til udtryk i Koranen, og han sagde engang, at han ville have hugget hånden af sin egen datter, såfremt hun stjal noget. Vil man være en god muslim, skal man altså ikke vige tilbage for det, vi vantro opfatter som brutalitet. Når nogen i dag påstår, at brutalitet «ikke er islam», undgår de påpasseligt at nævne hvilke koranvers som dermed er ophævet, og med hvilken autoritet. Så vidt jeg ved, lærer børn i koranskolerne at synge alle koranvers med englerøst, for det var sådan Muhammed hørte dem.

ANNONSE

Hadither er hellige skrifter, som fortæller hvordan Muhammed praktiserede sin religion. De er helt nødvendige for at forstå islam. Der findes titusinder af dem, og kun de lærdeste af de lærde har studeret dem alle. De ved for eksempel hvordan profeten skilte sig af med sit kropslige affald og hvordan han soignerede sig og plejede kroppen. Absolut alle intime detaljer i profetens dagligliv blev studeret og beskrevet, for af ham man skulle lære god opførsel.

Når vi i dag læser haditherne, er det vanskelig at tro, at sådan noget kunne diskuteres åbent. Men det blev det, og med stor alvor. Man får at vide, at man ikke må urinere i retning af Mekka, og heller ikke i retning bort fra Mekka. Muhammed sørgede nøje for at stå på tværs af bønneretningen. Det samme gjaldt når han skulle tømme tarmen. Alt dette er omhyggeligt beskrevet i haditherne, også hvordan han tørrede sig bagi med tre stene. Det er vist nok meningen, at de troende skal studere alt dette for at kunne leve et syndsfrit liv. I dag bruger de fleste troende toiletpapir, men det er fordi en muslimsk lærd har skrevet en fatwa, hvor han formår at bevise at toiletpapir er halal. (At ikke alle er overbevist af fatwaen, er en anden sag.)

En nysgerrig person ville vide, hvad Muhammed gjorde før han første gang lå med sin barnebrud, og spurgte hende om dette. Aisha svarede, at det første han gjorde, var at rense munden med en tandstik.

Tro ikke at haditherne er en slags apokryfe skrifter. Tvært imod, de ligger let tilgængeligt i engelsk oversættelse på nettet, og det er meningen at man skal læse dem og citere fra dem.

Vil du vide mere om det, som i dag er (eller bliver) Norges vigtigste religion, kan du studere spørgsmålene og svarene på netsiden Islam – Question & Answer, og for eksempel finde ud af om det er lovligt for en troende muslim at lade sin katolske kone fejre jul.

 

ANNONSE