Nyt

 

Anklagemyndigheden har sigtet politimanden som skød og dræbte en eftersøgt i Nantes tirsdag. Politimanden har indrømmet at have afgivet urigtig forklaring. Sigtelsen forsvarer samtidig forbryderspiren.

Politiet – og samfundet- har store problemer med unge mænd, hovedsageligt af muslimsk baggrund, som betragter politiet som fjende.

At en af «deres» blev skudt af en politimand førte til omfattende optøjer i flere dage.

Sigtelsen kan opfattes som et forsøg på at forsvare forbryderspiren. Den bidrager til at demoralisere politistyrken. Hvem vil møde de unge ansigt til ansigt, hvis de risikerer at blive sigtet for ulovlig magtanvendelse eller det, der er værre?

Sådan optrådte den franske stat ikke tidligere.

Politimanden, som skød og dræbte en ung mand i Nantes i Frankrig tirsdag aften, en hændelse som har skabt voldsomme optøjer i området, er sigtet for drab.

Det oplyser hans forsvarer Laurent-Franck Lienard lørdag morgen.

Den 22 år gamle mand, som blev skudt og dræbt, var efterlyst, mistænkt for røveri og narkosalg. Han blev skudt da han forsøgte at stikke af efter at være blevet standset af politiet.(NTB)

Politiet hævder, at den efterlyste satte i gang og forsøgte at køre politimanden over, som trak våben og skød føreren i nakken. Vidner siger, at bilen stod stille. Men hvem er vidnerne? Det siger AFP ikke noget om.

Siden tirsdag aften har unge franskmænd sat ild på mindst 52 biler, herunder borgmesterens, og angrebet politiet fire nætter i træk. Også lørdag morgen rapporteres der om sammenstød mellem unge mænd og politiet.(NTB)

De unge mænd mener, at politiet, særlig i lavindtægtsområdet Breil, hvor skudepisoden fandt sted, alt for ofte er hårdhændede og brutale overfor indbyggerne.(NTB)

Er det relevant at spørge de unge, hvad de mener om politiet, når den efterfølgende sætning lyder:

Forstaden har en lang historie for bandekriminalitet.(NTB)

Politimanden har svækket sin sag ved ikke at fortælle sandheden ved første afhøring:

Senere har han ændret forklaring til at skuddet blev affyret ved et uheld.

– Han erkender, at han har afgivet urigtig forklaring, siger Lienard.(NTB)

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE