Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Det danske EU-valget er nettopp avsluttet, men i slutten av mai hang frendeles danske politikere i lyktestolper og på halmballer for å reklamere for sine kandidaturer. Langballe er et kjent navn i dansk politikk, men ingen har hatt baller nok til å kalle seg Halmballe.

Preben Bang Henriksen for Venstre, som smiler fra disse halmballene, er en omstridt politiker, kjent i Danmark for sine juridiske krangler med flyselskapet SAS. Det kan virke som Dansk Folkepartis Morten Marnius er hengt opp ned ved en feil, men teksten er forklarende: På hovedet for dig og Danmark. Hva han står på hodet for, sier han ingen ting om.

De mange hundre opphengte portrettene sier lite om hva politikerne står for. De virker bare irriterende og brautende i det danske landskapet. Avisen Berlingske har nettopp hatt et spesialnummer om hvordan Danmarks velstand skal styrkes. Politikerne har lovet velferd for milliarder. Kommentator Tom Jensen skriver: Hvorfor viger politikerne udenom at svare på hvor pengene skal komme fra? Årsagen er nok desværre: Af frygt for vælgerne.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også