Kopierede/fra hoften

Kjære alle,
Ble nettopp vekket av en konstant blinkende telefon i morges. Da jeg la meg var jeg styreleder, når jeg våknet kunne jeg lese i media at jeg tydeligvis har blitt ekskludert i løpet av natta.
Det må man si var litt av en overraskelse.
Noen som kjenner meg eller har lest noen av intervjuene jeg har gjort om at jeg først og fremst er far. Dette er mitt viktigste oppdrag.
Da jeg gikk inn som styreleder fant jeg ut løpende at jeg tok over et parti i ruiner. Et innland som føltes overkjørt og et sekretariat hvor de ansatte ble demotivert og flest ville forlate.
Jeg har brukt stort sett alle mine våkne timer på å fikse dette. Og det var også veldig vellykket.
Sammen med de flinke ansatte på Christiansborg hadde jeg satt sammen en ny organisasjon, ny kommunikasjonsstrategi og fikk dette fortalt innlandet, som også var orientert om nye ideer, handlinger og måten vi skulle jobbe på fremover.
Vi hadde også kommet godt i gang. Innlandet var ombord og våre kampanjer er allerede sterkere, ettersom flere bidro.
Da var vi også på vei fremover igjen. Etter en lang periode med nedgang hadde vi igjen fremgang i medlemskapet. Vi fikk to flotte mål. 4,4% i voxmeter og 3,5% i Gallup. Så var vi allerede tilbake på valgresultatet 3,7%.
Med tanke på tingenes tilstand i partiet, den massive oppgaven vi skulle stå overfor, og behovet for tydelig og nærværende ledelse som ikke hadde vært tilstede de siste årene, var analysen klar. Måtte vært enda lenger hjemmefra for å få denne nye retningen på rett spor.
NBs medlemmer har valgt en familiemann, med to små barn som styreleder, som bor i Jylland.
Derfor hadde jeg i samarbeid med sekretariatsleder utarbeidet kontrakt med styreledererstatning, slik at vi som familie hjemme kunne få ting til å henge sammen, siden min kone nok måtte ta permisjon.
Vi hadde gjort endringer i partiets budsjett, slik at dette kunne gjøres ansvarlig i forhold til partiets økonomi og det var fortsatt overskudd.
Det er ikke unormalt at en styreleder får lønn. De gjør formenn i andre partier også.
Og i den nye organisasjonsstrukturen ville jeg fått et mye større direkte lederansvar og flere oppgaver enn det tidligere styreleder hadde, og derfor ville partiet spare en lederutgift på 1 million pr år, da en slik stilling ikke ville blitt lagt ut på nytt.
Da var summen satt, slik at vi som familie hjemme skulle klare oss (ca. 20 000 kr. nett). men gå ned et hakk i total familieinntekt.
Hovedstyret avviste det fullstendig med begrunnelse at jeg bare kunne flytte til København hvis jeg mente det var et problem, og de tilbød et så lite beløp i retur som på ingen måte ville fungere (ca. 6.000 kr).
Jeg hadde derfor informert hovedstyret om at jeg syntes det var trist at de ikke ville være med å gi noen arbeidsvilkår, slik at vi kunne fungere som familie og kanskje måtte stille spørsmålet til medlemmene.
Jeg gjorde dem oppmerksomme på at som far, og som mann, ville jeg hatt ekstremt vanskelig for å be familien min og spesielt kona om å stå alene med ting mye mer, å ha en ektemann som var mer borte… også i helgene, en mann med mye mer ansvar.. og forresten burde hun bare akseptere at vi hadde hatt mye mindre penger som familie også.
Derfor gikk forhandlingene med HB til helvete. Min vurdering var og er at medlemmene i NB selvfølgelig skulle ha forståelse for at jeg er familiefar og bosatt i Århus, og at dere som part skulle ha nytte av og nytte av at jeg hadde arbeidsvilkår, slik at familielivet mitt kunne også være koblet til.
HB hadde ikke den holdningen. Tiden må vise hvem medlemmene er mest enig med.
At HB nå forsøker seg på karaktermord…. å få det til å handle om noe helt annet med spinn, slik at de slipper å stå i en dum situasjon overfor medlemmene, som forståelig nok vil spørre.. hvorfor HB ikke trakk medlemmer i spørsmålet..
ja, slik er det bare i politikken. Det har jeg veldig lite respekt for. De vet like godt som jeg hva uenigheten handlet om.
Og det er slik de prøver å henge meg på.. er rett og slett flaut og usant og viser bare hvor desperate de er for at velgere og medlemmer ikke skal få sannheten.
Men som jeg alltid sier… Husk at fakta er din venn.
Jeg har derfor lagt dokumentasjon for hva virkeligheten egentlig er, i kommentarfeltet, slik at folk kan se selv.
Det handlet rett og slett om at jeg ikke ville risikere meg selv og partiet i en Ida Auken-sak, der man plutselig ble hengt for ikke å betale skatt.
Derfor hadde jeg bedt om at de resterende midlene som folk personlig hadde donert til meg blir utbetalt og beskattes umiddelbart, slik at vi ikke måtte stå i en dum mediesak, og at pengene da kunne brukes til konseptet jeg hadde planlagt, som burde være med tittelen “Boje på slottet”.
Som alle ser i e-posten jeg har lagt i kommentarfeltet, fikk jeg nettopp svar fra partiet at de har snakket med revisjonen og at det er godt mulig og hva den videre prosedyren er.
Det velger HB å blokkere, da de vil presse meg i lønnsforhandlingene som pågår. Det må de. Men å påstå eller insinuere at jeg prøvde å gjøre noe ulovlig eller galt.. Ja, som alltid lar jeg dere bare snakke fakta..
Prøvde bare å unngå skatteproblemene som jeg vet andre har havnet i, ved å ikke ha skattlagt midlene. Og jeg ville ikke tatt den risikoen på ingen måte.
Noen ganger blir man overrasket av folk. Og jeg må si at det er noen få mennesker som har betydd mye for meg som jeg har sett en side jeg ikke trodde var der. Det er en livsleksjon jeg tar med meg.
Jeg har verdier og integritet intakt. Jeg kan møte dagen og fremtiden med rett panne, vel vitende om at jeg har gjort det rette ved å kjempe for familien min og insistere på at reglene må følges og at medlemmene må høres.
Og så er det sikkert mange som vil vite hva fremtiden bringer. Men jeg håper folk respekterer det. som jeg rett og slett ikke vet.
Jeg la meg som partiformann og våknet opp til overskrifter om at jeg nå har blitt kastet ut.. uten å ha blitt informert om det.. det sier også mye om hvordan disse folka jobber.
Så med det i tankene er det i bunn og grunn en frigjøring å slippe å forholde seg til slike typer lenger.
Humøret er fortsatt i godt humør. Motivasjonen til å kjempe for frihet, borgeres rettigheter og begrense politikernes makt er fortsatt intakt..
Ja, det kan faktisk ha blitt sterkere.. for nå har disse folka i hovedstyret gitt meg enda mer motivasjon.
Jeg vil fortelle dere alle når jeg vet hva fremtiden bringer.
God helg til dere alle.
/ Lars Boje Mathiesen
ANNONSE

Mest læst