Kopierede/fra hoften

I debatten om Rasmus Paludan hævdes det, at han koster penge fordi politiet skal bruge ressourcer på, at beskytte ham mod trusler på livet. Men det er ikke kun Paludan der lever med faren for overgreb fra islamister. I 2015 angreb islamisten Omar Abdel Hamid El-Hussein der var født i Vordingborg af palæstinsere Krudsttønden og den jødiske synagoe. Palæstinenserne kom til Danmark som flygtning fra Jordan hvor de boede i en flygtningelejr.

Angrebet fik myndighederne til at beskytte de jødiske institutioner i Danmark med politibevogtning.

En opgørelse fra Rigspolitiet skulle vise der var brugt over en million mandskabstimer indtil 2017.

Det skrev mediet B.T. i januar .

Ressourceforbruget skulle have vagt “forargelse”.

“»Det er spild af ressourcer, men det er jo en politisk beslutning. Vi er dog mega pressede i forvejen, og fordi ikke alle de unge betjente har erfaring til den slags opgaver, så sætter vi erfarne folk til det. Og så er der jo andre ting, vi ikke kan nå at lave,« siger Torben Ryttergaard, der er fællestillidsmand i den største afdeling på Politigården i København, Operativ Special Afdeling.”

I 2018 overgik bevogtningen til forsvaret og mediet B.T. regnede med at det i samme mandskabstimer samlet havde kostet en kvart milliard kroner.

“Ganger du det op i forhold til det nye tal med over én million mandskabstimer, svarer det til, at bevogtningen alene har kostet det danske politi en kvart milliard kroner.”

B.T. den 31. januar 2019 – Nye tal: Politiet har brugt mere end én million mandskabstimer foran jødiske institutioner

ANNONSE