Nyt

IS-terrorister paraderer i den syriske Raqqa-provinsen i 2014 etter at have erklæret et islamistisk kalifat i dele af Syrien og Irak. Foto: Wikipedia Commons

For to år siden anlagde det føderale schweiziske migrationsministerium (SEM) for første gang sag mod en jihadist med dobbelt statsborgerskab, med sigte på at fratage vedkommende det schweiziske statsborgerskab.

Manden det drejer sig om, er en italiensk-schweizisk borger, og han drog i 2015 til Syrien for at slutte sig til den islamske stat (IS).

Nu har migrationsministeriet oplyst til Schweizer Radio und Fernsehen (SRF) at flere lignende sager er i gang, skriver Zürich-avisen Tages-Anzeiger.

Ifølge den schweiziske efterretningstjeneste har 19 personer med dobbelt statsborgerskab sluttet sig til jihad, men indtil nu har ministeriet anlagt sag mod færre end fem af dem. SEM-talskvinde Katrin Schmitter siger at det drejer sig om personer som har skadet Schweiz’ anseelse betydeligt, men vil ikke oplyse hvor disse i øjeblikket opholder sig.

Disse initiativer fra myndighederne kommer efter at den schweiziske regering har præciseret kriterierne for fratagelse af statsborgerskab, efter at en aldrig påbegyndt sag mod en anden italiensk-schweizisk jihadist, som antages at være blevet dræbt i Syrien, viste sig at være dårligt funderet juridisk.

Sagerne kræver altså indsats både fra politisk hold, forvaltning og retsvæsen. Det er med andre ord et værre mas, når jihadister nyder fuld retssikkerhed.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE